Gastro bajka Apetita s kojom ćemo sretni dočekati jesen

Kasni ljetni dani i početak jeseni uvijek su pravi gastro izazov. Nakon morskih uživanja, vrijeme je da istražimo koje sve namirnice i delicije možemo pronaći u ovom i dalje toplom razdoblju. Zagrebačka omiljena gastro adresa – restoran Apetit iz Masarykove ulice ima izvrsne prijedloge za toplu jesen kakva nas očekuje. Oni predlažu kombinaciju školjaka, morskih plodova i škampa s jesenskim gljivama.

Kasni ljetni dani i početak jeseni izvrsni su za kombinaciju morskih i kontinentalnih namirnica i plodova. Sljubljivanjem juga i sjevera dobit ćemo pravu rapsodiju koja će nas osvježiti te istovremeno povesti na putovanje cijelom Hrvatskom!“ – izjavila je Sanja Gregorius iz Apetita.

Uz svježe gljive, sezonske namirnice koje su u ovim danima poželjne su i bademi, nektarine, datulje te svježe smokve. One će se izvrsno sljubiti s ribom, mesom ili pak raznim vrstama tjestenine. Apetit tako predlaže kombinacije kao što su Frangipane tart sa svježim smokvama koji će izvrsno poslužiti kao uvod. Burrata s lignjama, nektarinama i bademima kombinacija je ljeta i rane jeseni. Janjeći confit s kremastim restanim krumpirom i datuljama kombinacija je koja će vas oduševiti, a Arancini od bakalara te Tatar od cikle iz pećnice upotpunit će ljetno-jesensku gastro bajku.