Proslavite „Ride the Wind Day” i otkrijte egzotične destinacije

Ne postoji bolji osjećaj od vjetra u kosi s pogledom na prekrasan horizont. Upravo je „Ride the Wind Day“ odlična prilika za divljenje svemu onom što leti. „Ride the Wind Day“ događaj je koji slavi obljetnicu prvog leta na ljudski pogon. Također, na današnji se dan obilježava utemeljenje dodjele Kremerove nagrade, inače namijenjene pionirima u letovima na ljudski pogon, koja je prvi put dodijeljena 1977. godine. Letovi zrakoplovima na ljudski pogon umjesto motora koriste ljudsku snagu te zbog tehnoloških problema nisu u stanju letjeti dugo i na velike udaljenosti. Zbog navedenog, ovakve se letjelice najviše koriste u rekreativne svrhe.

Stoga, pošto se rekreaciju često povezuje sa zabavom, neke od ideja za proslavu ovog posebnog dana mogu biti popularne aktivnosti poput kite-surfinga, paraglidinga, hang-glidinga, jedrenja i sličnih aktivnosti koje pružaju poseban osjećaj letenja i opuštanja na vjetru. Unutar Emiratesove globalne mreže brojne su egzotične destinacije na kojima je moguće proslaviti Ride the Wind Day i uživati u spomenutim aktivnostima.

Oni koji traže najbolje mjesto za uživanje u kite-surfingu bit će oduševljeni nekim od najboljih destinacija na Mauricijusu i Filipinima. Smješteno u jugozapadnom dijelu otoka Mauricijusa, područje Le Morne sastoji se od lagune koja je idealna za početnike u ovom sportu dok će veterani zahtjevniju lokaciju pronaći u Manawi. S obzirom na vremenske prilike, najbolje je vrijeme za posjet ovom dragulju u Indijskom oceanu od svibnja do listopada. Što se tiče kite-surfinga na Filipinima, Boracay je vjerojatno najpopularnije mjesto za surfanje i jedrenje na jugoistoku Azije. Vjetrovita sezona traje tijekom sušnih, zimskih mjeseci od sredine studenog do sredine travnja, što Boracay čini savršenim za ljubitelje vjetra koji žele pobjeći od hladnih zimskih mjeseci.

Za one kojima su paragliding i hang-gliding privlačniji, idealno je mjesto Cape Town u Južnoj Africi. Sir Lowrys Pass omogućuje polijetanje s 420 metara nadmorske visine odakle se može uživati u prekrasnom pogledu na regiju Overberg. Uvjeti vjetra povoljni su tijekom cijele godine pa paraglajderi imaju brojne mogućnosti za doživljaj impresivne prirode. Još jedno zanimljivo odredište krije se u Queenstownu na Novom Zelandu. Queenstown je uz to poznat po gondoli koja vodi sve do vrha Bob’s Peak, idealnog mjesta za polijetanje. Let s ovog mjesta oduševljava očaravajućim pogledom na jezero, ali i urbani dio Queenstowna.

Za mnoge idealno ljetno putovanje uključuje dobar provod na vodi pa će tako ljubitelji jedrenja svoj raj sigurno pronaći u Australiji. Moreton Bay, raskošno odredište na obali u blizini Brisbanea, luka Port Jackson unutar Sydney Harboura ili lanac od 74 tropska otoka koji se nalaze između obale Queenslanda i Velikog koraljnog grebena samo su neki od prijedloga lokacija koje će osigurati nezaboravne jedriličarske avanture.

Dubai krase brojna mjesta koja su skriveni dragulji i zasigurno će iznenaditi svoje posjetitelje. Jedrenje u zaljevu i uživanje u pogledu na grad ili surfanje samo su neke od aktivnosti koje jamče zabavu koja podrazumijeva vjetar u kosi.

Zrakoplovna kompanija Emirates u svojoj ponudi ima više od 150 destinacija u 86 zemalja diljem svijeta te ima jednu od najmlađih flota koju čine zrakoplovi tipa Boeing 777 i Airbus A380. Emiratesovi putnici u svim klasama u zrakoplovu mogu uživati u nagrađivanom sustavu za zabavu na letu s više od 4.500 kanala najnovijih filmova, glazbe i TV programa. Putnicima su također dostupna besplatna pića i regionalno inspirirani jelovnici uz sveprisutno srdačno gostoprimstvo multikulturalne kabinske posade. Emirates povezuje Zagreb s Dubaijem izravnim letom zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER, a putnicima je na raspolaganju i globalna Emiratesova mreža sa samo jednim presjedanjem u Dubaiju.
Za više informacija o Emiratesu, uključujući kako rezervirati letove, posjetite emirates.com.