Posjetitelji će na InDizajn sajmu naučiti izraditi terarij, tapiseriju i kokedamu

Najnovije izdanje sajma InDizajn donosi i novi ciklus kreativnih radionica za posjetitelje. Bit će to sjajna prilika za naučiti kako izraditi terarij, tapiseriju ili kokedamu. Sajam InDizajn, festival modernog doma, održat će se od 26. do 29. rujna u sportskoj dvorani Arena Zagreb, a tijekom sva četiri dana sajma održavat će se i kreativne radionice. Prošle godine su upravo radionice oduševile brojne posjetitelje, a kako se čini, tako će biti i ove godine.

Primjerice, radionica splitske kiparice Tee Radić već je rasprodana. Ona će predstaviti tehniku pinchanja u svojoj radionici ‘Osnove keramike’ na kojoj će posjetitelji naučiti kako izraditi zdjelicu ili šalicu. Mlada kiparica kroz svoj je rad realizirala ideju o izradi unikatnog keramičkog posuđa. Njezini klijenti mogu sami predlagati izgled posuđa i na taj način sudjelovati u procesu proizvodnje, a njezin Instagram profil Terraceramica prati više od 8 tisuća ljudi.

Ništa manje popularni nisu niti drugi hrvatski kreativci. Posebno oni koji se bave biljnim svijetom. Tako će najpoznatija hrvatska vrtlarica Kornelija Benyovski Šoštarić posjetitelje naučiti kako izraditi kokedamu. Kokedama je način oblikovanja bonsai biljaka koji potječe iz Japana, a zaludio je obožavatelje zelenila i neobičnih ukrasnih detalja. Riječ je o uzgoju biljaka u zemljanoj kugli prekrivenoj mahovinom koja zadržava vlagu i izgleda izvrsno obješena u interijeru ili postavljena na stol bez pravog lončića. Kornelija je do sada održala mnoštvo radionica diljem Hrvatske te se nakon snimanja televizijske emisije Vrtlarica posvetila dizajniranju vrtova i održavanju sezonskih radionica.

Osnovama i uzgoju biljaka posjetitelje sajma će naučiti osnivači projekta ‘Dnevna doza biljaka’ Leon Božić i Tomislav Štrkalj koji će na sajmu InDizajn održati radionicu ‘Osnove o uzgoju bilja’ za početnike te radionicu na kojoj će polaznici moći sami izraditi terarij.

No veliki interes će zasigurno izazvati i radionica na kojoj će Ivona Martinčić, vlasnica brenda Voona, posjetitelje naučiti kako izraditi zidnu tapiseriju, mnogima trenutno omiljeni dekorativni dodatak za dom. Zaljubljenica u vunu izrađuje razne predmete kao što su dekice, tapiserije, vunena sjenila za lampe, košare, podloške za stolice, a svaka njezina rukotvorina je posebna i drugačija od ostalih.
Ulaznice za sudjelovanje na radionicama dostupne preko sustava su preko Entrio.hr.

Osim toga, i ove će godine domaći kreativci i produkt dizajneri predstaviti svoje proizvode u sklopu Bazara, u pripremi su i besplatne likovne radionice pod vodstvom studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti za mališane, a u sklopu sajma će biti organizirana i Cash & Carry izložba na kojoj će biti predstavljeni radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti. Osim inspirativnih rješenja interijera i dizajnerskog namještaja te raskošnih dekoracija, posjetitelje očekuje i bogat fond nagrada vrijedan više od 100 tisuća kuna, ali i odlični sajamski popusti. No jedno od najvećih iznenađenja ove godine je gostujuće stručno predavanje talijanskog arhitekta Stefana Boerija na temu “Od vertikalne šume do šumskog grada: novi modeli održivog urbanizma”.

Više informacija o programu i izlagačima dostupno je na službenim stranicama InDizajn sajma.