Andrej Vištica osvojio sjajno drugo mjesto na Embrunman utrci

Embrunman je, po mnogima, najteži dugi triatlon na svijetu, a osim po tradiciji poznat je i po zahtjevnosti. Biciklistička staza se sastoji od 3800 m vertikalnog uspona na 188 km, penje se preko Col d’Izoarda na 2360 m nadmorske visine, a niti maraton ne zaostaje po težini i broju uzbrdica.

Andrej je isplivao malo lošije od prve skupine s vremenom 57:40 te 7 minuta zaostatka za Guillaumeom i Mennessonom, no to je nadoknadio sjajnim biciklom smanjivši zaostatak za vodećima i ušavši na T2 kao četvrti, minutu iza aktualnog europskog prvaka Van Houtema. Tradicionalno, trčanje je njegova najjača disciplina te je na kraju završio kao drugoplasirani.

S obzirom na to da je ovo treći puta da ovdje osvajam drugo mjesto, naravno da mi je žao što nisam uhvatio pobjedničku poziciju i time ponovio uspjeh iz 2015. godine. Da je maraton samo nekoliko kilometara dulji uspio bih.“ zaključio je Andrej nakon utrke te dodao: „Ipak, iznimno sam zadovoljan rezultatom, a ovu utrku gledam kao sjajnu garanciju za preostali dio sezone i konačan povratak u formu od prije dvije godine.

“Željezni čovjek”, kako ga mnogi nazivaju, do kraja sezone planira nastupiti na Europskom prvenstvu u dugom triatlonu u Almereu 14. rujna te oboriti aktualni hrvatski rekord u Ironman distanci u Barceloni 6. listopada. Tamo ga očekuje 3.8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom i 42 kilometra trčanja, a kako bi se pripremio za ovaj zahtjevan podvig, trenira više od 5 sati dnevno.

Tijekom takvih napornih i iscrpljujućih treninga tijelo znojenjem gubi tekućinu, a kako bi se ona nadoknadila, tijelu je potrebno pomoći da nadoknadi izgubljene elektrolite. Andreju u tome pomaže Jamnica ProSport, izotoničan napitak koji, osim vode, sadrži vitamine i elektrolite neophodne za pravilnu rehidraciju, te “pametne” ugljikohidrate – šećer palatinozu koji tijelu pružaju energiju na duže vrijeme. Posljedice nepravilne hidracije mogu biti opasne, a ProSport pridonosi ukupnom dnevnom unosu vode potrebne za održavanje normalnih tjelesnih i kognitivnih funkcija, kao i temperature tijela.

Andreju čestitamo na postignutom uspjehu na Embrunmanu i veselimo Ironman utrci na kojoj će zasigurno ostvariti zavidan uspjeh“, poručuju iz Jamnice.