U Umagu svoje turnire imaju i najbolji tenisači u kolicima

Umag je poznat diljem svijeta po tome da je puno više od samog tenisa, što je ove godine, u svom jubilarnom izdanju, još jednom potvrdio. Uz glavni turnir, na 30. Plava Laguna Croatia Open Umagu odigrat će se još sedam dodatnih turnira, poput Umag Stars Opena na kojem nastupaju bivši profesionalni sportaši, politička elita, ljudi iz showbizza te hrvatskog biznisa.

Na terenima Stella Marisa ovih dana svoje tenisko umijeće pokazat će brojna poznata lica poput glumaca Filipa Juričića i Petra Ćiritovića, zagrebačkog odvjetnika Mate Matića, bivšeg rukometaša Patrika Ćavara i bivšeg vaterpolista Dubravka Šimenca. „Silvio je u parovima spojio osobu koja zna igrati tenis i jednu koja ga možda ne zna toliko dobro, tako da su šanse za pobjedu jednake. Iako osobno ne poznajem svoje protivnike, nadam se da ćemo ostati prijatelji nakon meča“, rekao je poznati glazbeni producent Nikša Bratoš, jedan od sudionika Umag Stars Opena.

Organizator ovog „zvjezdanog” turnira je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Silvio Marić. „Tenis, kada govorimo o sportašima, najbolje leži bivšim nogometašima. I Federer i Nadal su igrali nogomet prije nego što su se počeli profesionalno baviti tenisom, što se i vidi po njihovim pokretima“, pojasnio je Marić.

Po prvi put u Umagu zaigrali su i najbolji tenisači u kolicima i to u sklopu ITF Wheelchair Croatia Opena Umag powered by HEP. „Sve je počelo prošle godine kada sam sudjelovao na jednoj od tribina Razgovori o sportu, nakon čega su direktorica izvršnog odbora turnira Arlen Brozić i naš sponzor HEP predložili održavanje ovog turnira. Nadam se da će ITF postati dio tradicije ovog sportskog događanja”, rekao je organizator Anto Joskić, najbolji hrvatski tenisač u kolicima, koji sutra igra polufinale.

Jedan od turnira koji se održava u Umagu je i Nike Juniors, koji je okupio mlade i talentirane igrača pred kojima stoji velika teniska budućnost. „Vjerujem kako će im ovo iskustvo itekako pomoći u nastavku karijere, a ne bih se čudio da ih uskoro vidimo i u finalu glavnog umaškog turnira. Htio bih zahvaliti Nikeu koji je omogućio četvercu boravak u Umagu i trening s poznatim igračima, kao što je Patrick Rafter“, rekao je Tomislav Poljak, asistent direktora Plava Laguna Croatia Open Umaga. U Umagu se ovih dana održava i Kids Week, Hepi Tenis Turnir, Triglav Tenis Turnir te VIP teniski turnir.