Što je zajedničko ovogodišnjim Dvorištima?

Jedinstveni doživljaj zagrebačkog ljeta sada je već nezamisliv bez Dvorišta, atraktivne manifestacije tijekom koje posjetitelji imaju priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i vrtova, te doživjeti čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora.
Poznato je da svako dvorište priča svoju priču. No, bez obzira na priču, svih sedam dvorišta ipak imaju nešto zajedničko! Ovog ljeta u svakome od njih može se pronaći pet elemenata koji ga zaokružuju.

Vatra, zemlja, voda i zrak predstavljaju slad, hmelj, vodu i kvasac – osnovne elemente iz kojih je nastao poznati brend craft piva 5th Element. Kako bi se stvorila prava čarolija okusa i besprijekorna receptura, ovom je pivu dodan još jedan, a ujedno i najbitniji sastojak – ljubav.
Ovogodišnje uživanje u ljepotama Zagreba i njegovog Gornjeg grada uz odličnu atmosferu i vrhunsku zabavu dodatno rashlađuju osvježavajuće pivske kapljice prvorazrednog crafta 5th Element iz Pivovare Daruvar.

Dođi na Dvorišta i saznaj jesi li vatra, zemlja, voda ili zrak
Vatra je ta koja pročišćuje i stvara novi život. Posebno selekcionirani kvasac vatra je koja sve prirodne sastojke korištene u proizvodnji sladovine pretvara u specijalna piva prezentirana u ovoj liniji craft piva.
Zemlja daje zrno ječma, a ono se obogaćuje u rukama pivara u slad koji je neiscrpan izvor raznolikosti i osnova za svako dobro pivo.
Voda je neophodna jer bez dobre vode nema niti pitkosti dobrog piva. Čista izvorska voda planinskog potoka koja se koristi u proizvodnji piva 5th Element, bez posebne pripreme, omogućava stvaranje piva iznimne pitkosti i kvalitete.
Zrak je prezentiran kroz hmelj koji već stoljećima unosi svježinu i specifičnu gorčinu, te tako balansira slatkoću svakog pravog piva. Iz zemlje potekao hmelj u zrak ispušta zamamne mirise koje ljubav pivara zarobljava u njegovom pivu.
Svaka receptura dobiva svoju istinsku moć tek u trenutku kada joj se doda najbitniji sastojak – ljubav. Ovaj peti element okosnica je linije craft piva 5th Element, i predstavlja prije svega ljubav majstora pivara prema ovom tekućem zlatu.

Kada se spoje pivo i ljubav nastaje vrhunski daruvarski craft
ABA je blagog, sladnog okusa nadopunjenog srednje jakom gorčinom te intenzivnom hmeljnom aromom citrusa i poljskog cvijeća, pa izvrsno pristaje uz sve tjestenine.
LELA je prepoznatljivog slatkog, karamelnog okusa nadopunjenog blagom gorčinom hmelja, te se izvrsno sljubljuje uz meso i povrće s roštilja, kao i uz sireve s plemenitom plijesni.
IIPA je istinski moćno pivo hmeljnog okusa balansiranog slatkoćom karamele, te idealno pristaje uz fine zalogaje.
GERWEISS predstavlja pivo punog tijela, sladnih, gotovo krušnih aroma s prepoznatljivom notom banane koja potječe od kvasca, smanjenog alkoholnog karaktera, jako karbonizirano i osvježavajuće. Pristaje uz ribu, plodove mora, lagane deserte i tvrde sireve.
STOUT 4.2. je pivo izrazito tamne boje, intenzivne arome kave i crne čokolade, upotpunjeno goričnom hmelja i aromom cikorije. Idealno se povezuje s mesom s roštilja, tvrdim sirevima i voćnim desertima, a koristi se i kao ključni sastojak u pripremi raznih slastica.
VOODOO je pivo koje grije, omamljuje i ostavlja dojam zahvaljujući naglašenoj aromi kave i crne čokolade koja proizlazi iz visokog udjela prženih sladova te dugotrajnog odležavanja na drvenim strugotinama francuskog hrasta.
BONNER je pak svijetlo, dugo odležano pivo sa češkim štihom – BOHEMIAN PILSNERA, najomiljenijeg pivskog stila.

Zakači se na Dvorišta, odaberi svoj element i rashladi se čašom piva!