Novi naslovi popularne KDS biblioteke

Nakladnička kuća Znanje u srpnju u biblioteci Knjiga dostupna svima donosi šest novih romana među kojima su dva skandinavska trilera – Šuma smrti Sare Blaedel, autorice knjige Zaboravljene djevojke, te Treći glas autora Cille i Rolfa Börjlinda. Iz pera njemačkog autora Olivera Pötzscha Znanje donosi povijesni roman Crni redovnik, nastavak prvog romana serijala Krvnikova kći. Romantične duše će zasigurno razveseliti ljetna ljubavna priča Ljeto je krivo za sve autorice Sarah Morgan, te novi nastavak fantastičnog ljubavnog serijala Bratstvo crnog bodeža Kradljivica iz pera autorice J. R. Ward. U suradnji s Mozaik knjigom novo KDS kolo donosi i džepno izdanje naslova U postelji s ratnikom autorice Maye Banks. Novih šest naslova svojoj su širokoj čitateljskoj publici po cijeni već od 29,90 kuna dostupni u svim knjižarama Znanja, Tisak media multimedijalnim knjižarama, Konzum super prodavaonicama, Kozmu te na kioscima Tiska.

U povijesnom trileru Crni redovnik autor Oliver Potzsch, koji je i sam je potomak obitelji Kuisl koja je od 16. do 19. stoljeća bila najglasovitija bavarska dinastija krvnika, donosi uzbudljivu pustolovinu potrage za ubojicom i otkrivanja davno skrivenog templarskog blaga, a sve to kroz atmosferu i svakodnevni život sedamnaestostoljetne Bavarske. Njegovi povijesni romani o schongauskom krvniku Jakobu Kuislu učinili su ga poznatim daleko izvan granica Njemačke, a roman Crni redovnik nastavak je prvog romana iz serijala Krvnikova kći.
Iz pera najpoznatijih filmski i TV scenarista trilera u Švedskoj, Cille i Rolfa Börjlinda, Znanje predstavlja žestoku kriminalističku priču Treći glas, čvrsto usidrenu u najaktualnijim društvenim temama. Autorska prava za njihov roman Plima prodana su u dvadeset zemalja čak i prije nego što je 2012. objavljen u Švedskoj. Njihovi trileri poznati su po karizmatičnim junacima vođenim željom za postizanjem socijalne pravde i temama koje oslikavaju Švedsku kao zemlju snažnih društvenih sukoba. Ljubitelje krimića i trilera razveselit će i roman Šuma smrti, novi iz pera danske kraljice krimića Sare Blaedel. Njezini su romani prevedeni u više od 30 zemalja, a u izdanju nakladničke kuće Znanje do sada je objavljen njezin roman Zaboravljene djevojke.

Romantične duše uživat će u ljetnoj ljubavnoj priči Ljeto je krivo za sve autorice Sarah Morgan koja je dosad pet puta nominirana za prestižnu nagradu RITA udruženja američkih pisaca ljubavnih romana, a triput je i osvojila istu nagradu. Tu su i novi nastavak fantastičnog serijala Bratstvo crnog bodeža J. R. Ward Kradljivica, te u suizdavaštvu s Mozaik knjigom džepno izdanje romana U postelji s ratnikom Maye Banks.