Kava u kombinaciji s mlijekom postaje remek djelo

Šalica kave mnogima je dio rutine bez koje teško mogu zamisliti dan. Pritom, tri četvrtine ljubitelja kave u njoj uživa ispijajući je s mlijekom. Cappuccino, latte, machiato i flat white samo su neki od rezultata harmonije kave i mlijeka, a svaki od njih krije i tajnu tehniku savršene pripreme.

Za savršeno kremasti cappuccino, na primjer, bitno je mlijeko zagrijavati na pari, do 70 stupnjeva Celzijevih kako bi se zadržala prirodna slatkoća i elastičnost mlijeka koja se pregrijavanjem narušava.

Ovu, kao i brojne druge tajne tehnike pripreme savršene šalice kave uz koje svi ljubitelji mogu stvarati svoje kreacije s mlijekom otkrio je barista Denis Alijagić na Nespresso Masterclassu u sklopu festivala More knjiga na Zrinjevcu na kojem u Nespressu možete uživati do 14. srpnja.

  • Pjena ili krema na vrhu cappuccina puno će reći o njegovom ukusu, a za to je prvenstveno zaslužna temperatura mlijeka koja ne smije prijeći 70 stupnjeva. Jer, ako prijeđe, mlijeko će se pregrijati, a proteini mlijeka početi sagorjevati zbog čega će mlijeko postati gorko i neukusno. Proteini mlijeka ključni su sastojak mlijeka koji stvaraju stabilnu strukturu u mliječnoj pjeni, dok masnoća daje kremastu strukturu, objasnio je D. Alijagić iz Nespressa.
    Upravo je Nespresso, lider u doziranoj kavi, kombinaciju kave i mlijeka doveo do savršenstva, razvijajući liniju Barista Creations. Nova linija Nespresso kava temeljito je testirana kako bi se osiguralo da se svaki put kreira idealan napitak s mlijekom za svačiji ukus. Nespresso Barista Ceations mogu se kombinirati s kravljim mlijekom i s mliječnim alternativama na biljnoj bazi, kao što su izrazito nutritivno bogato bademovo mlijeko, a odlične će biti i kreacije sa sojinom mlijekom.

Nespresso od 1986. godine iz dana u dan usrećuje sve ljubitelje prave kave jer im omogućuje da savršenu šalicu kave pripreme u vlastitom domu. Nespresso kapsule i aparate potražite u trgovini u Arena Centru ili na www.nespresso.hr

CAPPUCCINO
Potrebno:
• 1 kapsula SCURO ili CHIARO
• 60 ml razmućenog mlijeka
• šećer

Priprema:
• pripremiti Chiaro ili Scuro 25ml koristeći Nespresso aparat
• dodati šećer i promiješati
• dodati umućenu mliječnu pjenu