Emiratesovi putnici moći će i iznad Sjevernog pola koristiti bežični internet

U svim zrakoplovima Emiratesa putnicima su na raspolaganju usluge bežičnog interneta, glasovne i SMS pošte, no na letovima do Sjedinjenih Američkih Država koji prelaze iznad polarne regije ponekad neizbježno dolazi do prekida veza koji traje i do četiri sata. Uzrok je tomu činjenica da je većina satelita s kojima su zrakoplovi povezani geostacionirana, gibajući se iznad ekvatora, pa u trenucima leta zrakoplova u sjevernim predjelima njihove antene zbog Zemljine zakrivljenosti ne mogu primati signal.

Emiratesu rješenje za to donosi njihov partner Inmarsat, svjetski lider u globalnim mobilnim satelitskim komunikacijama, lansiranjem dvaju satelita koji će se kretati eliptičnim orbitama i tako biti vidljivi i zrakoplovima iznad Sjevernog pola. Putnici će tako do 2022. godine na svim Emiratesovim letovima za Sjedinjene Američke Države, čak i kad lete iznad Sjevernog pola i Arktičkog kruga na 12.000 kilometara visine, u svakom trenutku ostati povezani te imati na raspolaganju uslugu Live TV, odnosno pristup informativnim i sportskim sadržajima uživo.

Na Emiratesovim letovima mjesečno se u prosjeku ostvaruje preko milijun bežičnih povezivanja na internet. Usluga bežičnog povezivanja dostupna je na svim Emiratesovim letovima, pri čemu putnici u svim klasama imaju na raspolaganju 20 MB besplatnog podatkovnog prometa ili neograničeno korištenje aplikacija za slanje poruka u trajanju do dva sata. Korisnici programa vjernosti Emirates Skywards, ovisno o statusu njihovog članstva i klasi kojom putuju, ostvaruju i dodatne pogodnosti poput besplatnog spajanja na internet u prvoj i poslovnoj klasi. Live TV trenutno je dostupan u 175 zrakoplova, među kojima su svi zrakoplovi tipa Boeing 777 i odabrani zrakoplovi tipa Airbus 380.

Emirates je prva aviokompanija koja je dozvolila uporabu mobilnih telefona na letovima 2008. godine, kao i prva koja je ugradila TV ekrane u svako sjedalo na svakom zrakoplovu svoje flote 1992. godine. Danas je predvodnik u pružanju usluga povezivanja na letovima i nastavlja s neprestanim ulaganjima u njihovo unapređenje.