Mime’s Gourmet Bar, mjesto je na kojem ćete se prije svega, osjećati kao da ste u dnevnom boravku. Prekrasan i fotogeničan ambijent koji oduševljava, već se lagano uvukao u podsvijest sugrađana, no ono najbitnije – hrana je i najveći užitak u ovom lijepom prostoru.
Maštovita ekipa osmislila je ponudu u kojoj se svakodnevno nalazi jedna juhica, razne vrste jela na žlicu koje definitivno vraćaju u djetinjstvo, poput leće s domaćom dimljenom kobasicom pa sve do nekih tradicionalnih jela s dozom novih okusa, koji osim što na tanjuru čine savršen spoj, u ustima stvaraju najukusniju fuziju okusa. Zamisao je bila gostima približiti i ponuditi, kako vlasnik voli reći, „dalmatinski marendin“. Uvijek svježe namirnice, svako jutro netom kupljene na Dolcu, oduševit će svakoga tko odluči pojesti ručak ili večeru u omiljenom Mime’s-u. Najnovija ponuda zadovoljit će svako nepce, a neka od jela koja su se našla u ponudi su tuna steak sa svježom salsom, guacamoleom i prženim lukom, roast beef s pečenom paprikom, kozjim sirom, ukiseljenim lučicama i dressingom od meda i sanfa. Ljubitelji tartarskog bifteka uživat će u onom koji nudi Mime’s u kombinaciji s hrskavim domaćim čipsom, a tuna confit s crvenom lećom, narančom, koromačem i mladim lukom, savršen je izbor za ove toplije dane, dok su nepogrješive tagliatelle bolognese sa espumom od parmezana uvijek dobar izbor.
U raznolikoj ponudi Mime’s – a možete pronaći gotovo sve, od mesnih odrezaka, do vege jela, raznih salata, ribljih jela i sendviča. Ono što je posebno interesantno je što će vas svaki petak u ponudi dočekati svježa riba i riblji specijaliteti koji definitivno, zahvaljujući Mimes’s-u, donose dašak Mediterana i Dalmacije u samo srce Zagreba, točnije na adresu Petrinjska 44. Odnedavno u svim ovim jelima možete, uz čašicu nekog finog vina iz ponude, uživati na terasi koja je također ugodna i stilizirana, kao i interijer samog bistroa.
Uspješan gastro projekt Mime’s, koji je ime dobio po nadimku vlasnikova djeda, izdvaja se upravo aromama, autohtonim okusima i lijepom pričom i vizijom o domaćoj kuhinji s notom suvremenog i neobičnog. Ne kaže se uzalud da je hrana umjetnost, upravo zato u njoj želimo uživati i ponovo joj se vraćati.