G.E.T. Fest – festival vinskog turizma

Doručkom koji je inspiriran Hrvatskom i uz čašu pjenušca Perla rose, prvog dana ljeta, otvoren je G.E.T. Fest – festival vinskog turizma u centru Zagreba.

Na terasi i u wine baru kavane Procaffe, ovaj festival stanovnicima i gostima grada Zagreba nudi širok spektar novih iskustava te ih, kroz okuse i informacije, uči o destinacijama, proizvođačima i autohtonim proizvodima. Festivalska ponuda uključuje doručke i plate koje predstavljaju određene regije Lijepe naše, degustacije vina, vođene degustacijske “Šetnje Hrvatskom”, koktele na bazi vina i mnoštvo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje hrvatske eno-gastronomije.
Recepte za doručke “inspirirane Hrvatskom” osmislila je Ružica Jukičić, višestruko nagrađivana hrvatska kuharica, članica Svjetske kulinarske organizacije i međunarodna kulinarska ocjenjivačica. U ponudi su četiri doručka, nazvana po hrvatskim regijama: “Bregovita Hrvatska”, “Slavonija i Podunavlje”, “Istra i Kvarner” i “Dalmacija”. Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene festivalske plate.
Vođene degustacije održavat će se u popodnevnim i večernjim satima ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, uz obaveznu rezervaciju dan ranije. U ponudi su “šetnje regijama” koje uključuju 4 vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje i “šetnja Hrvatskom” koja uključuje 8 vina (po dva iz svake regije), uz pripadajuće zalogaje.
Koktel zabave vikendom predstavljat će koktele na bazi vina.

Organizator festivala je udruga G.E.T., koja se već dulji niz godina bavi razvojem i promicanjem vinskog turizma (od brojnih projekata udruge, u ovom smislu izdvajamo Bijeli grozd – nagradu vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam, kategorizaciju vinarija i konferenciju o eno-gastro turizmu), dok im je partner i ujedno lokacija održavanja festivala, zagrebačka kavana Procaffe. Organizaciju festivala je podržala TZ grada Zagreba, pokrovitelji Agrolaguna, Feravino i tvrtka Gastrofanatik i proizvođači uključeni u projekt. Uz spomenute, u festival su uključene i druge vinarije i proizvođači delicija, kao što su Pisinium, Belje, Medea, Perak, Markota, Trdenić, Toreta, Jagunić i drugi. Popis proizvođača bit će objavljen na web stranici, a svakako će se kroz ljeto nadopunjavati i mijenjati.

Informacije o festivalu
Lokacija održavanja: Zagreb, Tkalčićeva ulica, terasa i wine bar kavane Procaffe
Termin: Ljeto 2019.
Radno vrijeme: svaki dan trajanja, prema radnom vremenu kavane Procaffe

Ponuda festivala:
Doručci, plate, degustacije vina, vođene degustacije, vinski kokteli, prezentacije…

Svakodnevna ponuda – dostupna cijelo vrijeme
• Festivalski doručak
• Plate
• Degustacija vina na čaše
• Pop-up “vinoteka”
• Info pult i ekrani na kojima se vrte foto i video promo materijali
• Vino dana – čaša vina uz brusketu, po popularnoj cijeni

Ponuda u određenim danima
Vinske šetnje – u wine baru kavane Procaffe
Dani: ponedjeljak, utorak, srijeda, petak
17:00 – 18:00 Šetnja regijom – svaki put druga regija
– Degustacija 4 vina iz pojedine regije, uz plate
19:00 – 21:00 Šetnja Hrvatskom
– Degustacija 8 vina (po 2 iz svake regije), uz plate
Napomene:
• Obvezna rezervacija dan ranije
• Kompaktne grupe od 11 ili više članova mogu se, uz dogovor, naručiti i izvan navedenih termina

Vinska mixologija – na terasi Procaffea
Dani: petak, subota, nedjelja
Kokteli na bazi vina, svaki dan drugi

Povremena ponuda
Gostovanja vinara i cooking show – na terasi
Organizirat će se prema mogućnosti i potrebi te biti posebno najavljeni.