Cabaret show otvara četvrti Poreč Open Air Festival

S prvim danom srpnja započinje novo, četvrto izdanje Poreč Open Air Festivala, a ljetna zabava na porečkim ulicama trajat će sve do 14. rujna. Program otvara cirkuska družina Circus in the City koja će novom predstavom svim posjetiteljima dočarati originalni Cabaret show. Omiljeni Circus in the City na kojem su se već udomaćili svima poznati žongleri, hodači na štulama i plesači na svili, posjetitelje će na ljetnoj pozornici na Rivi zabavljati sve do 12. kolovoza.

Ovogodišnji noviteti Poreč Open Air Festivala su programi Beats & Bites, World Plates i 3D Video Mapping. Beats & Bites novi je koncept koji će ljetni utorak u prekrasnom vrtu Ville Polesini pretvoriti u romantični piknik uz koji će posjetitelji, osim u zalasku sunca i laganim melodijama, uživati i u lijepom osvjetljenju, dekoracijama i zalogajima. Program Beats & Bites 2. srpnja otvaraju Igor Geržina i Vanda Winter, a posjetitelje će tijekom ljeta zabavljati i Zsa Zsa Acoustic, Matija Cvek Trio, Vesna Pisarović Trio, The A!, Mia Dimšić Acoustic te Iva Smojver Acoustic Trio.

World Plates je savršena prilika za sve one koji žele upoznati lokalne i nacionalne kuhinje različitih mjesta, a ove godine posjetitelji će moći upoznati američku, talijansku, meksičku i istarsku kuhinju. Uz mirise BBQ rebarca, bruschetta, tacosa, brodeta i drugih delicija koji će se širiti ulicama pitoresknog Poreča, za potpuni dojam pobrinut će se i glazba tog podneblja, kao i odgovarajuće uređenje ambijenta. Glazbeni dio programa World Plates otvorit će Scifidelity Orchestra 11. rujna, oni će svojim instrumentima zapaliti publiku i navući osmijehe na lica posjetitelja. Ostale glazbene snage su i grupa The A!, The Janitorsi i The Blondes, a glazbena legenda Bajaga i Instruktori 14. rujna zatvorit će ovu vrhunsku glazbenu priču na porečkoj Rivi.

Nakon dosad već tradicionalnog Osvjetljavanja zidina duž šetnice Lungomare koje je Poreču dalo jednu novu vizuru, ove će godine posjetitelji uživati u sasvim novom ruhu Gradske vijećnice koja će jedinstvenom 3D Video Mapping tehnikom pružiti novi vizualni spektakl. U ovom će vizualnom doživljaju posjetitelji moći uživati od sredine srpnja pa sve do kraja kolovoza, petkom s početkom u 21:30. 3D Video Mapping spoj je arhitekture, dizajna i audio-video tehnologije koji svaku površinu lako pretvara u dinamični video zid.

Udobne ležaljke u vrtu Ville Polesini ili na livadi Lungomare bit će rezervirane za ljubitelje filmova u sklopu programa Open Air Cinema. Projekcije najboljih filmskih hitova prikazivat će se od 1. srpnja pa sve do 21. kolovoza u večernjim satima. Bal princeza će i ove godine park ispred dvorca u Valamar Collection Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola pretvoriti u bajkovito mjesto gdje će mališani uživati u čarobnom svijetu Alise u zemlji čudesa. Nedjeljom će Istra Inspirit, interaktivni obiteljski zabavno-edukativni program, počevši od 14. srpnja domaćim i stranim posjetiteljima nuditi zabavno istraživanje povijesti uz čarobnu glazbu, vile i vilenjake te nestašne patuljke Macmaliće. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan, a broj mjesta ograničen pa se za Bal princeza i Istra Inspirit treba prijaviti na webu Poreč Open Aira. Cijena family paketa povratne karte za brod do otoka Sveti Nikola iznosi 50 kuna i vrijedi za četiri osobe. Karte se mogu kupiti sat vremena prije početka održavanja događanja pa sve do samog početka u Valamar Experience Concierge Info punktu na rivi. Građani Poreča imaju pravo na besplatnu ulaznicu za brod, a plovidbeni red broda nalazi se na webu festivala.

U okviru Special Events programa od 31. kolovoza do 7. rujna održat će se Tunalicious Street Food Festival, događaj koji na porečku rivu dovodi brojne specijalitete od svježe tune. Tu je i Jazz in Lap koji tijekom srpnja i kolovoza dovodi afirmirane jazz umjetnike iz Hrvatske, regije i Europe te Street Art Festival koji će se održavati od 22. do 27. kolovoza na raznim lokacijama Grada u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Spoj novih programa i onih koje je porečka publika već dobro upoznala kombinacija je Festivala koja će lokalnom stanovništvu, ali i mnogobrojnim turistima pružiti ljeto za pamćenje. Pokretač Poreč Open Air Festivala je vodeća turistička kompanija Valamar Riviera, dok je tvrtka MPG zadužena za zahtjevnu organizaciju i logistiku. Festival podržavaju i Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, Turistička zajednica Istarske županije te Hrvatska turistička zajednica koji su prepoznali trud koji organizatori ulažu u neprekidno unaprjeđenje imidža grada kao vodeće hrvatske turističke destinacije.

Program festivala i sve druge informacije i novosti mogu se pronaći na www.porecopenair.com te na društvenim mrežama Festivala Facebooku i Instagramu.