Za ovaj sladoled je potrebno samo tri sastojka i malo vremena za pripremu
Ako ste u potrazi za ukusnom domaćom desertnom idejom, zabavnim projektom s djecom ili samo novim receptom za desert koji ćete dodati u svoj arsenal, evo jednog koji će vas osvježiti u vrućim ljetnim danima. Nema ničeg zabavnijeg ili nostalgičnijeg od uživanja u velikoj zdjeli sladoleda na kraju sparnog ljetnog dana.
Ovaj sladoled ne samo da je mekan, kremast i sočan, već su vam potrebna samo tri sastojka i zamrzivač, prenosi Simply Recipes.
Sastojci:
2 šalice ohlađenog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka
Priprema:
- Stavite kalup za kruh u zamrzivač da se ohladi dok radite sladoled.
- Dodajte gusto vrhnje u zdjelu samostojećeg miksera ili veliku zdjelu ako koristite ručni mikser. Tucite dok se malo ne zgusne pa dodajte ekstrakt vanilije. Nastavite miješati smjesu srednjom do velikom brzinom 5 do 6 minuta.
- Lagano umiješajte prvu polovicu zaslađenog kondenziranog mlijeka. Kad se sve sjedini preklopiti drugom polovicom.
- Smjesu za sladoled prebacite u ohlađeni kalup za kruh. Pokrijte vrh listom papira za pečenje, a zatim čvrsto omotajte tepsiju aluminijskom folijom. Zamrznite dok se ne stegne, preko noći ili najmanje šest sati.
- Pripremljeni sladoled izvadite iz zamrzivača 5 minuta prije posluživanja.
Po želji, prilikom posluživanja možete posipati čokoladne mrvice ili dodati keksiće ili voće.
I uživajte!