Nekoliko ideja kako zabaviti djecu u kišnim danima

kišnim

Kiša nas je odlučila umarati cijelo proljeće i čini se da joj nema kraja. Za djecu to može biti posebno teško jer djeca više od ičega vole igru na otvorenom. Na sreću, postoji mnogo zanimljivih načina kako se zabaviti kod kuće u kišnim danima. Donosimo vam nekoliko ideja kako kišne dane učiniti vedrijim i koje zabavne aktivnosti možete raditi u svom domu. A i ostat će u sjećanju vašoj djeci kako ste se lijepo zabavljali.

Obiteljski filmski dan

Ponekad se samo želite smjestiti u udoban krevet sa svojom djecom, pokriti se omiljenom dekicom, grickati ukusne zdrave grickalice i gledati nešto što svi vole.
Stoga, sljedeći put kada budete “zarobljeni” u kući zbog kiše – zamračite dnevnu sobu i napravite pravo malo kućno kino. Uzmite omiljene grickalice, a možete i sami napraviti zdrave grickalice.

Omiljene društvene igre

Nema ništa loše u provođenju vremena igrajući dobre stare društvene igre. Tržište je prepuno različitih tipova, tako da možete početi s Unom, prijeći na misterioznu igru Guess Who?, a završiti s neizostavnim Monopolyjem ili Scrabblom. Na vama je da odaberete igru koja će zabaviti vaše dijete ovisno o njegovoj dobi.

Igra kući u kišnim danima
Uspomena na zabavno ljeto

Prošlog ljeta proveli ste nezaboravan obiteljski odmor i jedva čekate da sve ponovite. U međuvremenu, možete zajedno raditi na stvaranju izvrsnih “uspomena” na njih.
Uzmite veću staklenu posudu, zalijepite na nju mjesto gdje ste putovali i napunite je pijeskom, školjkama i ostalim zanimljivostima koje ste usput sakupili. Možete ih napraviti nekoliko (za različite praznike) i postaviti na vidno mjesto kako biste uživali u pogledu tijekom cijele godine.

Luda plesna zabava

Ponekad su djeca nervozna u zatvorenom prostoru pa upalite radio ili pronađite omiljene pjesme na računalu, plešite i usput zajedno smišljajte nove plesne pokrete.
Ovakvom tjelesnom aktivnošću djeca će tijelo osloboditi negativne energije i napuniti ga pozitivnom. Ples će ih izmoriti pa će odlazak na spavanje biti lakši nego inače.

kišnim
Igra kući u kišnim danima
Kućni ljubimac u akciji

Ako ste vlasnik psa, svakako ga uključite u neku od igrica ili (još bolje) izmislite igru u kojoj će on biti glavni protagonist. Njegov omiljeni kolačić tako možete sakriti u svaki kutak kuće i zajedno s djecom promatrati hoće li ih sve pomirisati. Ovo je igra koja će zajamčeno biti puna smijeha.

Neobični šatori

Nema djeteta koje u nekoj fazi odrastanja nije poželjelo od deka, jastuka i namještaja „sagraditi“ svoj kućni šator. Ako im ovo zanimanje padne na pamet, pridružite im se u izradi i uživajte u neobičnim šalama svojih malih arhitekata.

Pantomima za bolji vokabular

Pantomima je odlična obiteljska igra za dosadan kišni dan. Ako vaša obitelj ima više članova, možete se podijeliti u dva tima i napisati mjesta, riječi, imena, knjige i filmove na komadiće papira koje ćete razmijeniti s drugim timom.
Zatim član jednog tima odabire komad papira drugog tima i tiho objašnjava napisani izraz. Za dodatnu zabavu poslužite se štopericom i izmjerite vrijeme, a pobjeđuje ekipa koja je u najkraćem vremenu objasnila sve pojmove. Ovo je sjajan način za učenje i proširenje dječjeg vokabulara.

Igra skrivača

Igra skrivača jedna je od najpopularnijih aktivnosti među djecom. Budući da su u ovom slučaju ograničeni prostorom, dopustite im korištenje svih prostorija u kući.
To će ih dodatno oraspoložiti i potaknuti da se sakriju na mjesta za koja su sigurni da ih nećete moći pronaći. Naravno, tiho hihotanje će sve pokvariti, ali naravno da se možete praviti da ništa ne čujete.

.

Barbara D., Foto: Freepik