Pseće zapovijedi koje trebaju znati ljudi

pseće zapovijedi

Lutanjem po internetu naišli smo na ove odlične pseće zapovijedi koje bi trebao znati svaki vlasnik psa. Mi smo se složili sa svima.

Trenutno za našeg Yorkija vrijedi zapovijed broj 10. Star je 14 godina, poluslijep, čini se i nagluh, nekad se malo i pogubi, ali još ima puno života u njemu i još ga čuvamo, mazimo i pazimo.

Yorkie

12 psećih zapovijedi

  1. Moj život traje od 10 do 15 godina. Svaki rastanak od tebe za mene znači patnju. Razmisli o tome prije nego što me uzmeš.
  2. Voli me onakvog kakav jesam, jer si me ti birao. Ja nemam tu mogućnost da biram prijatelja i gospodara.
  3. Daj mi vremena da shvatim što od mene tražiš. Prije nego što me u toku obuke izgrdiš, preispitaj sebe, možda ti griješiš ili ja ne mogu shvatiti šta ti želiš.
  4. Voli me, ja živim od tvoje ljubavi.
  5. Nemoj se ljutiti na mene i nemoj me kažnjavati. Ti ipak imaš svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe.
  6. Pričaj sa mnom. Iako se tebi čini da te ne razumijem, ipak znam što misliš i osjećaš.
  7. Znaj, ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa.
  8. Razmisli prije nego što me udariš. Sa lakoćom te mogu ugristi, ali to nikada ne činim.
  9. Ne smatraj me igračkom dok sam mali i sladak, da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi vječna.
  10. Brini o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, postanem gluh, oslijepim, prestanem se kretati. I o tebi će se netko brinuti – starost je ista za sve.
  11. Prati me na mom posljednjem putu. Nemoj nikad reći: “Ja to ne mogu gledati ” ili “Neka se to dogodi u mom odsustvu”. Za mene je s tobom sve lakše.
  12. Kad me više ne bude bilo, nemoj tugovati, već usreći nekog novog psa i voli ga kao što si mene volio.

Mi bi dodali još jednu zapovijed – brini se o meni kad sam bolestan i kad se čini da je kraj. Mazi me, pruži mi svu svoju ljubav i podršku i budi uz mene.

Rio

Dva puta smo bili uz našeg Ria i dali sve od sebe da ga spasimo i sa svojih 10 godina još uvijek je s nama i uveseljava nas. Još i danas mi odzvanjaju riječi jednog poznanika koji mi je rekao da se riješim Ria i nabavim novog psa. I to osoba koja je imala psa izgovarala je te riječi. Eto, jednostavno ne mogu to zaboraviti, niti mi je jasno takvo razmišljanje.

Slike: Branka BH