Bijelo pileće meso je zdravo i većina ljudi ga voli jesti, ali nakon pripreme može biti suho. U nastavku saznajte kako to spriječiti.
Pileća prsa odlična su ideja za ručak jer se mogu poslužiti uz razne priloge od krumpira, riže do povrća i tjestenine, a mogu se dodati i u salatu. Ali što učiniti da bijelo meso ne bude suho nakon pečenja ili prženja? Tajna je u načinu pripreme, a tim trikom se služe kuhari u restoranima.
Držite meso u otopini soli
Prije pečenja ili prženja bijelog mesa ostavite ga nekoliko sati u otopini soli i vode. U posudu ulijte litru vode i 70 g soli i smjesu zagrijte, zatim ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u hladnjak. Zatim stavite piletinu u otopinu. Vrlo je važno da voda bude hladna kako bi se spriječio razvoj bakterija. Lonac s piletinom čuvajte u hladnjaku. Treba odstajati 15 sati po kilogramu mesa, pa računajte u odnosu na količinu mesa koju stavljate u otopinu.
Bit će sočno i mekano
Nakon što su pileća prsa u salamuri, izvadite ih i osušite papirnatim ubrusom. Meso začinite po želji i popržite na tavi ili zapecite u pećnici. Piletina će nakon toga biti sočna i mekana.
.
Izvor: Alo; Foto: Freepik