Mali grad u susjedstvu ima najčarobniju zabavu za obitelji

tehnopark

Celje je poznato kao grad grofova i mjesto legendi. S najvećim srednjovjekovnim dvorcem u Sloveniji, destinacija s predivnim zaleđem i vrhunskom gastronomijom. Otkad je u tom gradu, udaljenom tek nekih sat vremena od Zagreba, otvoren Tehnopark, najveći park znanosti, tehnologije i inovacija, postao je još omiljenije odredište za obiteljski odmor. Pobjeći od rutine uvijek je dobra ideja, osobito kad se – baš kao što će u narednim tjednima biti u Celju – privlačnost destinacije spoji s mogućnošću izvrsnog smještaja i mnoštvom zabave za djecu.

Gdje odsjesti?

Sve do 22. prosinca (i onda ponovo od 3. siječnja 2025.) Hotel Evropa ima izvrsnu ponudu. Povoljan obiteljski vikend paket za 299 eura koji uključuje dva noćenja i besplatni smještaj za jedno ili dvoje djece do 12 godina. Uz to, ponuda uključuje i besplatni parking, luksuzni buffet doručak i obiteljsku ulaznicu za Tehnopark Celje, Tropsku kuću i Celjski dvorac. Odlučite li se u Celje stići vlakom, autobusom ili možda biciklom, bit ćete dodatno nagrađeni. Naime, u hotelu s više od 150 godina tradicije i odličnim položajem na jednom od najljepših celjskih trgova, po dolasku vas čeka piće dobrodošlice i mogućnost kasne odjave.

Retro računarstvo

Nostalgičari, zaljubljenici u tehnologiju i mladi doći će na svoje 26. i 27. listopada od 10 do 17 sati kada je u Tehnoparku Celje na programu Retro računarstvo. Posjetitelji će se moći prisjetiti omiljene zabave iz djetinjstva u duhu “zabavno-strašnih” igara koje će impresionirati i mlađe generacije.

Halloween znanstveni party

Uoči Halloweena, i Tehnopark Celje priprema tematski program prigodno nazvan Tjedan strašne znanosti. Tijekom sedam dana, od 26. listopada do 3. studenog (izuzev 28. listopada i 1. studenog, kad Tehnopark neće raditi) održavat će se brojne kreativne radionice i druženja s robotima. Posjetitelji će moći uživati u inženjerskom kutku, šetnji kroz sobu strave, izradi svijeća za Halloween i Halloween akademiji… Posebno veselo i uz puno glazbe, smijeha i plesa bit će na partyju “Strašno rajanje” u Tehnoparku 31. listopada, od 14 do 15.30 sati. Ponesite svoje najbolje kostime za Halloween i zabavite se!

Čarobni dan na Celjskom gradu

Istog dana, 31. listopada, održava se i Čarobni dan na Celjskom gradu. To mjesto, koje se uzdiže nad gradom, odakle se pruža predivan pogled i na kojem dominira srednjovjekovni dvorac, impresivno je samo po sebi. Nekadašnji grad grofova uoči Halloweena ugostit će vješticu Kiradu, vitezove, mađioničare koji će izvoditi Veronikine trikove… A kad se spusti noć vrata tajanstvenog dvorca otvaraju se samo za najhrabrije posjetitelje. Uz pratnju vodiča posjetitelji će doživjeti jezive priče i legende uz duhove, vještice i uklete duše koje su stoljećima dio povijesti ovog dvorca. Vrhunac večeri bit će Noć vještica i vatreni show od 21.45 sati.

Sva događanja uključena su u redovnu cijenu obilaska dvorca. Organizatori pozivaju zainteresirane da se za sudjelovanje u Čarobnom danu na Celjskom gradu prijave na: tic.celje@celje.si.