U trenu pretvorite svoje višenamjensko kuhalo – ekspres lonac Tefal Cook4me u fritezu na vrući zrak s inovativnim Extra Crisp poklopcem
Poklopac Extra Crisp pristaje izravno na Cook4me posudu kako bi pružio potpuno novi set brzih i zdravih metoda kuhanja. Ovaj svestrani poklopac omogućuje prženje, roštiljanje i pečenje, te pretvara Cook4me u električnu peku. Za početak možete kuhati hranu pod pritiskom, koristeći unaprijed namještene Cook4me programe i upute koje vas vode korak po korak do kuhanje bez stresa. Na kraju hranu prebacite u Extra Crisp poklopac kako bi se mogla hrskavo zapeći.
Tehnologija vrućeg zraka Extra Crisp svaki puta osigurava hrani zlatnu boju, a vrlo je jednostavna za korištenje. Otvorite poklopac, odaberite program na jednostavnom digitalnom zaslonu, a Extra Crisp će učiniti sve ostalo! Uživajte u prženju bez grižnje savjesti s malo ili nimalo ulja, pečenom mekom mesu s hrskavom kožicom, ispecite savršeni pohani sir ili ukusne i mrvljene kolače. Otkrijte svijet novih Extra Crisp recepata u aplikaciji Cook4me.
Recept možete izraditi i sami: ručni način rada i promjenjive postavke temperature nude vam potpunu kontrolu. Za predzagrijavanje nema nikakve potrebe jer Extra Crisp peče – kuha 30% brže nego pećnica*, kako biste ispekli ili skuhali ukusane i zdrave obroke u tren oka. Extra Crisp ne trebate niti nadzirati (jer tko ima vremena za to?); 60-minutni mjerač vremena oglašava se zvučnim signalom kako bi vas podsjetio da promiješate ili preokrenete hranu te zaustavlja kuhanje kada je hrana spremna. Kućište poklopca je uvijek hladno na dodir što sprječava da se opečete. Osim toga, Extra Chrisp lako se čisti i kompaktan je za jednostavno spremanje.
Tefal Extra Chrisp poklopac možete naći na službenoj web stranici.
Kako brzo i jednostavno pripremiti hobotnicu ispod peke u svom domu
Količine potrebne za 2 osobe:
900 g očišćene Hobotnice
200 g narezane mrkve
100 g narezanog luka
20 g narezanog češnjaka
10 g narezanog mladog češnjaka
1 dl maslinovog ulja
0,4 g papra
60 g cherry rajčica
400 g narezanog krumpira
Očistite hobotnicu. Očistite i ogulite krumpire, mrkvu, luk i češnjak. Narežite krumpir na četvrtine. Mrkvu narežite na kolutiće. Luk narežite na ploške, a češnjak i cherry rajčice samo prepolovite.
U posudu dodajte maslinovo ulje, hobotnicu, krumpir, mrkvu, luk, češnjak, rajčicu i papar. Posolite kad je jelo gotovo ako je potrebno.
Vrijeme za pripremu sastojaka je približno 20 minuta. Kao što vidite priprema tog ukusnog jela izuzetno je jednostavna. Kako je hobotnicu ispod peke pripremila Anja Alavanja, možete pogledati na videu koji je na linku. Ako ćete peći hobotnicu uz pomoć višenamjenskog kuhala Tefal Cook4me i Extra Crisp poklopca, jelo će biti gotovo za samo 25 minuta.
Dobar tek!