Bundeva je službeno prava jesenska namirnica koja se može koristiti i za slatkiše i za ukusna slana jela. Međutim, ovaj put ćemo se usredotočiti na nešto slatko. Donosimo recept za tortu od sira i bundeve koja ne zahtijeva nikakvo pečenje ni kuhanje.
Sastojci:
- 210 g mrvica graham krekera
- 120 g rastopljenog maslaca
- 680 g krem sira
- 240 ml slatkog vrhnja
- 120 g šećera u prahu
- 340 g pirea od bundeve
- 1 mala žličica mljevenog cimeta
- 1 mala žličica vanilije
- slatko vrhnje za posluživanje
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mrvice graham krekera s rastopljenim maslacem i dobro promiješajte da se sjedini, a zatim smjesu prebacite u kalup u kojem će stajati cheesecake. Podloga treba biti ravna s oko 2 cm prostora sa strane.
U velikoj zdjeli pomiješajte krem sir sa slatkim vrhnjem i dobro ih miješajte (oko 3-4 minute) dok se smjesa ne sjedini. U smjesu dodajte šećer, pire od bundeve, cimet i vaniliju te miješajte dok smjesa ne postane glatka i glatka.
Smjesu stavite na koru, sve prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 6-8 sati ili preko noći. Ukrasite šlagom i poslužite.
Dobar tek!
–
Izvor: Ženski magazin, Foto: Freepik

