Nova era kruha u Hrvatskoj

kruha

Hrvatska pekarska scena dobiva snažan iskorak prema dostupnosti zanatskog kruha široj publici. Boogie Bakery i Konzum započeli su pilot suradnju kojom se po prvi put cijeli jedan artisanski asortiman kruhova uvodi u veliki trgovački lanac. Suradnja je započela u Super Konzumu na Radničkoj, a već uskoro očekuje se širenje na dodatnih 30 lokacija diljem zemlje.

Cilj ove suradnje je, ako pilot faza prođe uspješno, uvrstiti Boogie Bakery proizvode u asortiman većine Konzumovih trgovina!” – izjavio je Karlo Vulin iz Boogie Bakerya.

Ono što Boogie Bakery čini jedinstvenim jest njihov pristup; pioniri su industrijske proizvodnje pravog zanatskog kruha. Njihovi proizvodi izrađuju se uz korištenje starter kulture, tradicionalne metode poznate iz malih artizanskih pekarnica. Svaki se dan koristi dio tijesta od prethodnog dana, tzv. ‘predtijesto’, kojim započinje nova proizvodnja – baš kao što se radilo nekad.

Kruhovi iz Boogie Bakerya su napravljeni kao i pravi zanatski kruhovi sa samo tri sastojka; brašnom, vodom i soli, bez aditiva, bez kompromisa. Rezultat je lagan, probavljiv i zdrav kruh koji ne opterećuje organizam, a pritom zadržava autentičan okus i teksturu.

Ovo je velik iskorak za domaće pekarstvo. Boogie Bakery pomiče granice između zanatskog i dostupnog, a Konzum prepoznaje važnost kvalitete i tradicije u modernoj ponudi. Ovo je korak bliže ostvarivanju misije Boogie Bakeryja, a to je da želimo donijeti bolji kruh do što većeg broja ljudi.” – zaključio je Karlo Vulin iz Boogie Bakerya, a koji je sestrinska tvrtka i veleprodajna ruka poznatog BoogieLaba.

Ova suradnja simbolizira novo poglavlje za hrvatske potrošače, spoj je to tradicije i kvalitete s dostupnošću i praktičnošću.