Brzi bagelsi od 3 sastojka

bagelsi

U zadnje vrijeme, brzi bagelsi od samo tri sastojka postali su pravi hit u kulinarskom svijetu. Ovaj jednostavan recept omogućuje vam da pripremite ukusne bagelse kod kuće bez puno truda. Savršeni su za doručak, užinu ili čak laganu večeru. Evo kako možete pripremiti ove ukusne brze bagelse.

Sastojci:

1 šalica grčkog jogurta ili svježeg kravljeg sira
1 šalica samoniklog brašna (ili običnog brašna pomiješanog s praškom za pecivo)
1 žličica soli

Priprema:

Zagrijavanje pećnice: Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F). Pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje ili lagano nauljen.

Miješanje sastojaka: U velikoj zdjeli, pomiješajte grčki jogurt (ili svježi kravlji sir) sa samoniklim brašnom i soli. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Ako koristite običan jogurt, možete ga procijediti kako bi postigao gušću konzistenciju.

Oblikovanje bagelsa: Na blago pobrašnjenoj površini, tijesto podijelite na četiri jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u kuglu, a zatim u sredini svake kugle napravite rupu kako biste dobili oblik bagelsa. Prilagodite veličinu rupe prema želji, jer će se tijesto malo proširiti tijekom pečenja.

Pečenje: Stavite bagelse na pripremljeni lim za pečenje, ostavljajući dovoljno prostora između njih. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20-25 minuta, ili dok bagelsi ne postanu zlatno smeđi i ne dobiju čvrstu teksturu.

Posluživanje

Izvadite bagelse iz pećnice i ostavite ih da se malo ohlade. Poslužite ih tople ili sobne temperature. Bagelsi su savršeni sami, ali možete ih preliti krem sirom, dimljenim lososom, avokadom ili bilo kojim drugim omiljenim dodacima.

Brzi bagelsi od tri sastojka jednostavan su i ukusan način da uživate u domaćem pecivu bez previše komplikacija. Ovaj recept je idealan za početnike, ali i za iskusne kuhare koji traže brzu i jednostavnu opciju za pripremu bagelsa kod kuće. Isprobajte ovaj recept i uživajte u svježim, domaćim bagelsima!