Iako nas vrijeme trenutno mazi i imali smo lijepu toplu jesen, uskoro dolazi ipak hladnije vrijeme. S hladnijim vremenom dolazi i vrijeme adventa i zimskih druženja, često i na otvorenom usprkos hladnoći. Tada nas uglavnom grije neko zimsko piće koje je neizostavan dio u hladnim danima.
Kuhano vino toliko se uvriježilo da su ga neki ubacivali u napitke kada su bolesni pa uz pokoje zrno papra lakše prebrode prehladu. No, postoji još jedno ovako ukusno i jednostavno piće koje morate probati!
Kuhani gin često se poslužuje na raznim zimskim događanjima kao idealno zimsko piće jer je njegova idealna slatkoća i toplina hit u hladnim zimskim danima. Napitak je ludnica i za mlade i za stare, a postupak pripreme vrlo je jednostavan.
Potrebni sastojci:
- prirodni sok od jabuke, 1 litra
- dva štapića cimeta
- zvjezdasti anis (može i klinčić)
- malo đumbira
- jedna narezana jabuka
- jedan limun
- gin
Način pripreme:
U lonac ulijte sok od jabuke i dodajte dva štapića cimeta. Iscijedite cijeli limun ako volite kiselkast okus, a ako ne volite pola.
Naribajte malu količinu đumbira i dodajte ga u lonac. Napitak je već sam po sebi dovoljno sladak, ali možete dodati i malo meda.
Dodajte dvije zvjezdice anisa i kad prokuha dodajte jednu jabuku narezanu na kriške.
Pustite da sve zajedno prokuha i na samom kraju dodajte gin.
Važno je znati da se gin ne kuha, već se kasnije u čašu pića dodaje čaša džina (ili više čaša, ako želite jači okus).
Kuhani gin je savršen za opuštanje uz kamin, druženje s prijateljima ili kao topli napitak na zimskim okupljanjima. Njegova bogata aroma i topli začini stvaraju ugodnu atmosferu koja podsjeća na blagdane i zimske radosti. Isprobajte ovaj recept i uživajte u toplini i okusu kuhanog gina!