Odmor s jedinstvenom gastronomskom ponudom

gastronosmkom ponudom

Putovanje je odličan način da zaljubljeni golupčići osvježe odnos i ponovno se povežu. Polovica (52 %)* hrvatskih putnika planira ove godine otići na barem jedno putovanje radi razonode sa svojim partnerom. Kako će se 26 %* putnika vjerojatno odlučiti za gastronomski doživljaj tijekom 2024., Booking.com proučio je svoju ponudu od više od 29 milijuna objekata u više od 175.000 odredišta širom svijeta i predstavio pet smještaja s posebnom gastronomskom ponudom uz koju će parovi doživjeti nezaboravne trenutke. Od uzbudljivog iskustva blagovanja usred afričke divljine do posebnog obroka u bujnoj kišnoj šumi, imamo po nešto za svaki par koji želi osvježiti svoju vezu u odredištu iz snova.

La Bastide De Moustiers – Hôtel et Restaurant – Teritoria, Moustiers-Sainte-Marie, Francuska

La Bastide De Moustiers obnovljena je ladanjska kuća iz 17. stoljeća smještena u provansalskom selu Moustiers-Sainte-Marie u kanjonu rijeke Verdo. Nju samo kratka vožnja dijeli od jezera Sainte-Croix. Restoran u sklopu objekta u vlasništvu je poznatog francuskog kuhara i poslužuje jela provansalske kuhinje prilagođena sezoni i proizvodima dostupnima u vrtu hotela ili na lokalnoj tržnici. Gosti objekta La Bastide De Moustiers mogu uživati u svježe posluženom obroku na hotelskoj terasi, okruženi stablima maslina i mirisnom lavandom. Među raznim tematskim salonima objekta gosti mogu večerati u salonu u kojem se nalazi samo jedan stol za ljubavne parove i tako uživati u savršenom francuskom ugođaju romantične večere. Gosti također mogu istražiti obližnje slikovito selo Moustiers-Sainte-Marie sa šarmantnim trgovima i uskim, vijugavim ulicama kao stvorenim za romantične šetnje.

Suryagarh Jaisalmer, Jaisalmer, Indija

Luksuzni hotel Suryagarh Jaisalmer smješten je u gradu Jaisalmer, u zapadnom dijelu indijske države Rajasthan. Gostima koji žele bolje upoznati baštinu Rajasthana nudi jedinstveno iskustvo. Objekt je projektiran tako da podsjeća na tvrđavu, s kamenim rezbarijama, zadivljujućim dvorištima i prekrasnim pogledom na obližnju pustinju Thar. Također, objekt nudi niz nezaboravnih gastronomskih opcija za savršen romantični izlazak u ugodnoj atmosferi, uključujući večeru na dinama, piknik u oazi ili intimnu večeru uz svijeće pod zvjezdanim nebom. Kuhari pronalaze inspiraciju u jelima međunarodne kuhinje i kulinarskom naslijeđu okolice, a obroke pripremaju pretežno od lokalnih namirnica. Nakon romantične večere parovi bi trebali istražiti grad Jaisalmer, jedan od najsrdačnijih gradova ove godine, poznat po arhitekturi od pješčenjaka i najupečatljivijoj znamenitosti grada, Jaisalmerskoj tvrđavi, koja se nalazi na popisu mjesta svjetske baštine UNESCO-a. Putnici mogu uživati u nizu nezaboravnih iskustava u ovom području, uključujući safarije na devama ili noćenje pod zvijezdama.

Geiger’s Camp in Timbavati Game Reserve by NEWMARK, Rezervat za divlje životinje Timbavati, Južna Afrika

Kamp Geiger’s smješten je na uzvisini u sklopu Privatnog prirodnog rezervata Timbavati, na zapadnom rubu Nacionalnog parka Kruger. Ova ekskluzivna obiteljska koliba nudi panoramski pogled na rijeku Nhlaralumi. U kampu Geiger’s poslužuju se kasni doručak, popodnevna užina i večera. Gosti mogu uživati u obroku na otvorenom s pogledom na afričku divljinu i njezinim karakterističnim zvukovima ili u salonu u sklopu objekta. Gosti se mogu opustiti na ležaljkama uz infinity bazen na glavnoj terasi kampa Geiger’s i maksimalno iskoristiti dvije vožnje dnevno među divljim životinjama, koje se odvijaju u zoru i u sumrak, kada mogu istražiti biljni i životinjski svijet u širem području nacionalnog parka Kruger. Rezervat za divlje životinje Timbavati, koji putnici Booking.coma toplo preporučuju za opuštanje, upoznavanje biljnog i životinjskog svijeta te avanturu, putnicima pruža priliku za divljenje prelijepim krajolicima i bogatom biljnom i životinjskom svijetu, uključujući „velikih pet“ divljih životinja (lav, leopard, nosorog, slon i afrički bizon).

El Silencio Lodge & Spa Costa Rica, Toro Amarillo, Kostarika

Smješten u provinciji Alajuela, gradić Toro Amarillo poznat je po svojim bujnim tropskim kišnim šumama i slapovima kao što je Catarata del Toro, jedan od najviših slapova Kostarike, koji se obrušava u vulkanski krater. Objekt El Silencio Lodge & Spa Costa Rica smješten je na obroncima planine u vulkanskoj Središnjoj dolini Kostarike, a obuhvaća privatni rezervat tropske šume površine 202 hektara. Objekt ima vlastiti vrt u kojem proizvodi većinu organskog začinskog bilja i povrća te priprema ukusna jela domaće kuhinje od svježih namirnica.

Ono što gastronomsko iskustvo čini posebnijim prelijepa je priroda koja okružuje kolibu. Parovi će jesti u mirnom i slikovitom okruženju uz koje će njihov obrok postati prava gozba za osjetila. Da biste istražili druge dijelove zemlje, glavni grad Kostarike San José nalazi se na udaljenosti od dva sata vožnje, što je idealno za razgledavanje znamenitosti u sklopu cjelodnevnog izleta. Ovaj živahan grad nudi spoj kulturnih, povijesnih i prirodnih doživljaja, koji uključuju posjet Kostarikanskom narodnom kazalištu, arhitektonskom dragulju s prekrasnim interijerima, ili pak velikom urbanom parku La Sabana Metropolitan Park.

Shutters On The Beach, Santa Monica, Sjedinjene Američke Države

Objekt Shutters On The Beach nalazi se uz plažu, svega nekoliko koraka od plaže Santa Monica i u neposrednoj blizini čuvene plaže Venice. Prepoznatljivi hotelski restoran odlikuje spoj ležerne elegancije s priobalnim šarmom i romantikom, a nudi gastronomsko iskustvo koje se temelji na svježim sastojcima s lokalnih farmi. Parovi mogu kvalitetno provesti zajedničko vrijeme uz romantičnu obalu s pogledom na Tihi ocean dok slušaju umirujući zvuk valova. Objekt je udaljen samo nekoliko minuta hoda od čuvenog pristaništa Santa Monica, popularnog mjesta za romantične izlaske, u kojem se nalazi i lunapark s velikim kotačem, gdje parovi mogu uživati u zalasku sunca nad oceanom.