Europski gradovi za romantično putovanje

romantično putovanje

Romantično putovanje svakako je jedan od najboljih načina da osvježite ili ponovno zapalite iskru u vezi ili braku, obnovite ljubav i prisjetite se zašto ste se uopće zaljubili u svog partnera. Trenuci koje ćete provesti sami, lutajući ulicama zanimljivih gradova, u hotelskim sobama iza zatvorenih vrata ili otkrivajući romantične restorane u kojima kao da ključa energija ljubavi, jednostavno su neprocjenjivi.

Ako ste ljubavnici koji biraju svoj sljedeći bijeg od svakodnevice ili možda želite iznenaditi svoju drugu polovicu odlaskom na jedno romantično putovanje s kojeg ćete oboje unijeti u omiljene uspomene i pamtiti do kraja života, pogledajte koje romantične destinacije odabrali smo za vas.

1. Venecija

Venecija je talijanski grad za koji je romantika praktički drugo ime. Iako je prije svega poznat po masovnom turizmu i brojnim atrakcijama, ovaj je grad zapravo jedno od najboljih svjetskih odredišta za mladence i njihov medeni mjesec. Romantika pršti iz svakog kanala, uskih uličica i jedinstvenih vožnji gondolama, a svi koji su posjetili Veneciju ostali su zauvijek zaljubljeni u njenu ljepotu.

2. Santorini

Ovaj grčki otok pravi je dragulj europske romantike, a ujedno je i jedno od najtraženijih svjetskih odredišta za vjenčanja. To samo dodatno objašnjava koliko je posjet Santoriniju jedinstven u svakom pogledu. Grci posebno ističu ljepotu fantastičnih zalazaka sunca, tijekom kojih se čini kao da se more i sunce ljube. Njegove autentične kuće u karakterističnoj plavo-bijeloj boji, ali i pogodna klima i ljepota prirode čine Santorini vrlo traženom destinacijom tijekom cijele godine.

3. Amsterdam

Glavni grad Nizozemske još je jedan grad koji zaslužuje biti na svim listama najromantičnijih gradova svijeta. A ovaj grad je pun kanala i romantičnih mjesta koja morate doživjeti. Posljednjih godina jedno je od top odredišta za prosidbu voljene osobe.

4. Pariz

Nijedan popis romantičnih mjesta ne bi bio potpun bez Pariza – grada koji se i sam smatra gradom ljubavi. Glavni grad Francuske jedan je od najposjećenijih gradova na svijetu i njegov je sjaj bezvremenski. Dopustite si uživanje u šampanjcu ispod Eiffelovog tornja ili posjetite slavni Moulin Rouge. I ne zaboravite probati poznate francuske sireve i kroasane.

5. Otok Capri

Malo je mjesta na svijetu tako romantičnih kao što je talijanski otok Capri. Gotovo nestvarna ljepota Plave lagune glavna je atrakcija, a ostala romantična mjesta na ovom otoku su Arco Naturale, koji je korišten kao rimsko svetište, kao i raskošni Augustovi vrtovi i ostaci Vile Jovis. Capri je i jedno od omiljenih odredišta svjetske elite.

6. Budimpešta

Glavni grad susjedne Mađarske sve se više probija na popis europskih miljenika, pogotovo jer svojom ljepotom opija na prvi pogled i susret. Zbog svog cjelokupnog specifičnog i starinskog izgleda zaista odiše romantikom, a u ovom gradu će posebno uživati ljubitelji arhitekture. Posjetite Budim i Peštu i pronađite svoj omiljeni romantični kutak.

7. Beč

Austrijski glavni grad zrači šarmom na svakom uglu. Ako ga već niste posjetili, samo zamislite koliko romantična može biti carska arhitektura, konji koji vuku kočije, noći u operi i jednodnevni izleti u nekadašnje kraljevske rezidencije. I ne zaboravite povesti svoju bolju polovicu u svjetski poznati hotel Saher na komad istoimene torte, čija je autentična receptura nastala u restoranu hotela.

8. Ljubljana

Može reći da glavni grad Slovenije ne dobiva sve pohvale koje zaslužuje. Iako se uglavnom smatra samo usputnom stanicom na putu do Bledskog jezera, ovaj predivni grad ima nemjerljiv šarm koji osvaja svakoga tko ga posjeti. Svakako prošećite centrom grada i udahnite njegovu ljepotu na poznatom Tromostovju.

romantično putovanje
9. Barcelona

Najpopularnija turistička destinacija u Španjolskoj, Barcelona privlači tisuće ljudi svojim jedinstvenim duhom, izgledom i karakterom. Fantastična arhitektura, zanimljiva povijest, umjetnost, nezaboravni zalasci sunca i ukusna hrana samo su djelić onoga što Barcelona ima za ponuditi. Ovo je odlična izbor za romantično putovanje u bilo koje doba godine.

10. Zürich

Mnogi se varaju jer ga zbog njegove popularnosti i posjećenosti smatraju glavnim gradom Švicarske (iako je glavni grad ove zemlje Bern), ali sigurno je da se smatra omiljenim švicarskim gradom. Još jedna stvar u koju možete biti sigurni je da je ovo zasigurno najromantičniji švicarski grad. Tko još može odoljeti švicarskoj čokoladi? Odabranik vašeg srca sigurno neće moći.

Foto: Freepik, Unspash, privatna arhiva