20. Bučijada u Ivanić-Gradu

20. Bučijada u Ivanić-Gradu

Jubilarna 20. Bučijada ponovno donosi bogat program za sve generacije, sa više od 200 izlagača, brojnim kulturnim, zabavnim i edukativnim sadržajima, te bogatom gastronomskom ponudom.

Manifestacija koja se održava od 2004. godine, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, zahvaljujući raznovrsnosti ponude i kvaliteti proizvoda. Ove godine, Bučijada nudi atraktivan program za odrasle, djecu, obitelji i ljubitelje dobre hrane, kulture i zabave u razdoblju od 4. – 6. listopada.

Glavni događaji Bučijade odvijat će se na Trgu Vladimira Nazora i okolnim ulicama. Posjetitelji će moći uživati u najvećem hrvatskom prodajnom sajmu bučinog ulja, buča i drugih poljoprivrednih proizvoda. Poseban naglasak stavljen je na bučino ulje proizvođača iz cijele Hrvatske te na razne specijalitete poput piva od buče, bučnica, pralina punjenih bučom, kave sa začinima od buče i drugih delicija.

Gradski park i uži centar grada bit će dekoriran s preko 10 tona buča i brojnim dekoracijama, skulpturama i foto pozicijama.

Glazbeni program

Glazbeni program započinje svečanim otvorenjem u petak, 4. listopada u 17 sati, uz prigodni dokumentarni film povodom 20 godina Bučijade. Izvođači uključuju Jelenu Rozgu, Joleta, Tonyja Cetinskog, te tamburaški orkestar HRT-a i DJ nastupe. Subota i nedjelja donose bogat folklorni program, jazz koncerte i zabavu za sve ukuse.

Pored glazbenih nastupa, u Gradskoj vijećnici bit će organizirane projekcije video mappinga pod nazivom “Putovanje kroz prošlost grada”.

Bučino ulje od polja do stola

U subotu će se u 13 sati održati znanstveno-stručni skup „Bučino ulje od polja do stola“. Raspravljat će se uzgoju i proizvodnji ulja, te o njegovim benefitima za zdravlje. U nedjelju se organizira natjecanje cvjećara na temu „Jesenski aranžman od buče“ i u poslijepodnevnim satima radionica prirodne kozmetike s bučom.

Mala Bučijada nudi bogat i raznolik program za najmlađe, koji će se održavati u Sportskom parku Zelenjak. U subotu i nedjelju, djeca i obitelji mogu uživati u brojnim radionicama, igraonicama i natjecanjima.

Glavni događaji za djecu uključuju:

•Kazališne predstave, mađioničarske nastupe i koncert dječjih zborova
•Natjecanje u jedenju kremšnita od buče, za juniore i seniore
•Karaoke show roditelja i djece, te razne nagradne igre
•Festival igračaka i disco za djecu
•I još mnogo, mnogo toga…

Cjelodnevni program bit će upotpunjen zabavnim parkom, vatrogasnim igraonicama, kreativnim radionicama i sportskim sadržajima. Posebno atraktivna će biti natjecanja kao što su utrka drvenih konjića, skakanje u vrećama, te interaktivna radionica pod nazivom “Selo buča”.

Oslastite nepca raznim jelima od buče – od juhe, rižota, bučnice sve do kremšnita s bučom. Posjetite izložbu gljiva ili sudjelujte na biciklijadi. Jubilarna Bučijada prepuna je događanja u kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

Posjetitelji Bučijade mogu doći Bučko-Expressom ili vlastitim automobilom, uz osigurane besplatne parking prostore diljem grada.

Više informacija o programu i kartama za Bučko-Express možete pronaći na službenim stranicama manifestacije