Na nalazištu neandertalaca odigrat će se predstava Praljudi

predstava praljudi

Na 125. obljetnicu otkrića nalazišta Hušnjakovo, 23. kolovoza na izvornom nalazištu neandertalaca na Hušnjakovom brdu u Krapini odigrat će se predstava Praljudi, kazališta Trešnja koja prikazuje život najstarijih ljudi s našeg područja.

Ako ste se ikada zapitali kako su živjeli naši preci, odgovor možete potražiti u predstavi Praljudi, zagrebačkog kazališta Trešnja, koja donosi predivnu priču o neandertalcima i koja će zagrijati vaša srca i približiti svakodnevicu najstarijeg čovjeka koji je živio na našim prostorima.

Predstava će vas vratit u prošlost, u kameno doba paleolitika kada su na našim prostorima živjeli neandertalci. Kako su živjeli, kako su izgledali, što su jeli, koje su navike imali i do kojih velikih otkrića su došli, saznat će posjetitelji manifestacije Ljeto u Krapini, u sklopu koje će se 23. kolovoza u 20 sati odigrati predstava Praljudi, u režiji Radovana Ruždjaka.

Ne propustite iznimnu priliku koja omogućuje da se po prvi puta na izvornom nalazištu neandertalaca u Krapini može pogledati predstava koja prikazuje njihov život, navike i postignuća. Priča prati svakodnevicu obitelji neandertalaca koja je živjela od sakupljanja hrane, a koja će se promijeniti kada im u život nenadano uđe mladić iz drugog plemena. Mladić im otkriva umijeće lova i vatru te cijeli jedan novi svijet komunikacije – priče uz vatru. Obogaćena ritmičnim melodijama drevnih instrumenata i vizualnim efektima teatra sjena, predstava donosi toplu i emotivnu priču o našim precima.

U predstavi glume Silvio Mumelaš, Ivana Bakarić, Aleksandra Naumov, Dubravka Lelas, Matija Čigir i Sanja Hrenar.