Boravak s nenametljivim i profinjenim daškom luksuza

luksuza

Trend „nenametljivog luksuza“ u dizajnu i modi nimalo nije izgubio na popularnosti u 2024. godini te i dalje privlači pozornost u svijetu dizajna interijera. Dajući prednost dizajnerskim izborima u kojima se koriste prirodni materijali poput drveta te prigušena kombinacija smeđih i zagasitih tonova, nenametljivi luksuz stavlja naglasak na eleganciju i visoko cijeni udobnost i dobrobit oslanjajući se na umirujuću i tihu estetiku. Prema istraživanju Booking.coma, 28 %* putnika iz Hrvatske preporučit će određeni smještaj prijatelju ili obitelji zbog dizajna interijera tog smještaja. S tim na umu Booking.com je pregledao svoj popis na kojem je više od 28 milijuna smještajnih jedinica u preko 175.000 odredišta širom svijeta, kako bi predstavio šest prekrasnih smještaja koji posvećuju pozornost detaljima i stvaraju nenametljiv, ali profinjen osjećaj luksuza.

MANNA, Valtessiniko, Grčka

Odražavajući pomak u smjeru davanja prednosti iskustvima i udobnosti pred potrošnjom, trend nenametljivog luksuza u svakom je pogledu predan stvaranju prostora koji pruža osjećaj utočišta. Suvremeni hotel MANNA izgrađen je krajem 1920-ih te je služio kao sanatorij, a smješten je na nadmorskoj visini od 1200 metara na planini Mainalo u Valtessiniku, u regiji Arkadija na istočnom dijelu Peloponeza. Snažnim naglašavanjem prirodnih materijala poput drveta i kamena, objekt poštuje izvorni identitet zgrade i prirodni okoliš, čuvajući izvornu arhitekturu tog zaštićenog spomenika. Ovaj prekrasni hotel mjesto je na kojem gosti mogu pronaći mir i uživati u osjećaju topline i udobnosti.

Château Voltaire, Pariz, Francuska

Grad svjetlosti, koji putnici na Booking.comu izrazito preporučuju zbog njegove arhitekture i umjetnosti, predstavlja odličan primjer nenametljivog luksuza jer u srcu pariškog dizajna leži pritajena elegancija usredotočena na kvalitetu i profinjenost. Elegantni hotel Château Voltaire, smješten u središtu Pariza, utemeljio je Thierry Gillier, osnivač popularne francuske luksuzne modne marke. Prožet poviješću i romansama, ovaj objekt spaja suvremeni chic dizajn i bezvremensku eleganciju. Njegovi visokokvalitetni materijali i nježne palete boja nude opuštenu eleganciju onima koji traže svoj nenametljivo luksuzan kutak u dinamičnom gradu. Francuski glavni grad ima ponešto za svaki umjetnički ukus te nudi razne aktivnosti za otkrivanje nekih od gradskih znamenitosti, uključujući istraživanje poznatog muzeja Louvre, obilazak četvrti Montmartre ili posjet kultnom Eiffelovom tornju.

Aethos Ericeira, Ericeira, Portugal

Aethos Ericeira nalazi se u mjestu Ericeira, nekoliko minuta hoda od plaže Porto da Calada, te se svojim neutralnim tonovima i teksturama, koje na suzdržan način podsjećaju na okolne plaže, dine i litice, uklapa u prirodne ljepote portugalske obale. Sve moderne smještajne jedinice imaju velike prozore koji upijaju prirodnu svjetlost i stvaraju intimnu i toplu atmosferu. Gosti mogu uživati u jednom od hotelskih spa tretmana, opustiti se uz grijani bazen s morskom vodom ili meditirati na zadivljujućoj terasi za meditaciju s pogledom na Atlantski ocean. Glavni grad Lisabon udaljen je oko 45 minuta vožnje od smještaja, a gosti taj dinamični grad mogu istraživati uživajući u jednoj od brojnih jedinstvenih atrakcija koje on može ponuditi.

99 Acres Bangalow Retreat, Bangalow, Australija

Iako se nenametljivi luksuz usredotočuje na minimalističku estetiku, važno je unijeti i malo osobnosti. 99 Acres Bangalow Retreat opremljen je namještajem iz lokalnih izvora, a samo ga kratka šetnja dijeli od mjesta Bangalow, gradića u regiji Northern Rivers u Novom Južnom Walesu. Ovaj prekrasni smještaj kod domaćina nalazi se na vrhu malog brda te nudi opuštajući odmor u slikovitom suptropskom ruralnom krajoliku. Dizajn ovog objekta usredotočen je na spokoj, a i tijekom sunčanih i tijekom oblačnih dana pruža jedinstveno iskustvo zahvaljujući prekrasnom pogledu na Byron Bay. Ovaj živahni primorski gradić udaljen je samo 15 minuta vožnje od smještaja, a putnici na Booking.comu preporučuju ga radi šetnji plažom, opuštanja i hrane. Byron Bay nudi širok izbor aktivnosti za sve ukuse, uključujući večernji tečaj posvećen umjetnosti i vinu, na kojem gosti mogu kreirati vlastito umjetničko djelo.

Casa Cipriani New York, New York, Sjedinjene Američke Države

Casa Cipriani smještena je u povijesnoj zgradi Battery Maritime Building, koja je svojedobno bila pristanište i trajektna luka za putnike iz Brooklyna i u Brooklyn, a predstavlja uspješan spoj modernog luksuza i povijesne očuvanosti. Ovaj divni hotel u četvrti Lower Manhattan nad samim je morem te ima prekrasan pogled na Kip slobode i Brooklynski most. Zadržavši jedinstvene arhitektonske detalje zgrade, ovaj luksuzni smještaj odlikuje se funkcionalnom elegancijom i interijerima koji nisu samo ugodni oku, već i vrlo funkcionalni za goste. „Velika Jabuka“ nudi niz aktivnosti za goste koji žele istražiti grad, uključujući posjet neboderu SUMMIT One Vanderbilt, koji baca novo svjetlo na kulturnu scenu grada i nudi prekrasan pogled na Manhattan.

Naoshima Ryokan Roka, Naoshima, Japan

Naoshima Ryokan Roka nudi spoj tradicionalne japanske gostoljubivosti i modernog minimalističkog dizajna, a nalazi se na samo nekoliko minuta hoda od Honmure, središta otoka Naoshima, koji je poznat i kao japanski otok umjetnosti. Na njemu se nalaze nevjerojatne skulpture i instalacije te moderni muzeji i galerije s impresivnom arhitekturom i umjetničkim djelima. Objekt nudi mirno i luksuzno iskustvo u jedinicama koje se spajaju s prirodom, a pritom zadržavaju suptilnu, pritajenu eleganciju. Sve jedinice imaju vanjske kade i prekrasan pogled na vrt. Gosti koji posjete otok Naoshima ne smiju propustiti Muzej umjetnosti Chichu, koji je najvećim dijelom izgrađen ispod zemlje kako ne bi narušavao okolni krajolik. U muzeju su izložena umjetnička djela poznatih umjetnika kao što su Claude Monet, Walter De Maria i James Turrell.