Sedam razloga zašto ovog ljeta posjetiti Krk

krk

Najljepše plaže; raskoš kulturne baštine, gdje posebno mjesto zauzima, naravno, Bašćanska ploča. Raj za ljubitelje prirode jer ovdje raste polovica ukupne flore u Hrvatskoj! Brojne prilike za aktivan odmor, ali i vrhunsku zabavu od ribarskih fešta do koncerata popularnih glazbenika. Otok Krk s razlogom je jedna od najatraktivnijih destinacija za ljetni odmor na Jadranu. Još kad se bogat raspored događanja i mogućnosti poklopi s vrhunskim smještajem kakav nudi Falkensteiner Hotel Park Punat, smješten u idiličnom obiteljskom okruženju uz more, u samom centru mjesta Punat, ljeto na Krku, otoku koji je i izrazito ekološki i sportski orijentiran, najbolja je moguća verzija ugode i hedonizma.

Otok Krk sudbinski je povezan s brojkom sedam: u sedmom su ga stoljeću naselili Hrvati, sedam se puta uspješno obranio od gusara, sedmi je po redu Frankopan bio posljednji krčki knez, danas otok ima sedam glavnih središta, a i najmanje je sedam razloga zašto ga baš ovog ljeta morate posjetiti.

More liječi!

Na plažama diljem Krka čak je 15 plavih zastava, što jamči vrhunsku uslugu i sadržaje. Krk je jedan od najsunčanijih hrvatskih otoka, gdje su ljudi srdačni i dugovječni. Tajna njihove dugovječnosti i vitalnosti zasigurno je u načinu života koji je najbolje doživjeti upravo ljeti. Dio zasluga zasigurno pripada i brojnim mogućnostima aktivnog života ili, pak, ljekovitom blatu iz uvale Klimno, u čijem se plitkom moru igra picigin i uživa kao na kakvoj egzotičnoj destinaciji, ali i u mediteranskim specijalitetima i finim vinskim kapljicama koji su baš uvijek savršeni začini ove destinacije iz snova.

Kajak, sup, bicikl – svatko bira svoju turu!

Osim premium smještaja u idiličnom okruženju uz more, u samom centru mjesta Punat, Falkensteiner Hotel Park Punat svojim gostima nudi i brojne prilike za aktivan odmor i zabavu. More je predivno i glavni adut zbog kojeg stranci obožavaju našu obalu, ali moderni gosti žele više uzbuđenja, pa su u Falkensteineru osmislili dvije odlične ture uz profesionalne vodiče. Jedna omogućava nezaboravan doživljaj zaljeva i otoka Košljun veslanjem na kajacima ili supovima. Uključuje i izlet na poluotok Prniba i ronjenje s maskama, dok je druga kulinarsko-biciklistička tura. Bicikle osigurava hotel, a avantura uključuje i kušanje domaćih delicija u galeriji Toš i marini Punat.

Na dva kotača

Neke od najljepših biciklističkih staza na otoku kreću upravo od Falkensteiner Hotela Park Punat. Tu gosti mogu besplatno posuditi bicikl ili e-bicikl. Osim predivnog krajolika i opuštajućih trenutaka uz more, na ovaj će način najbolje istražiti lokalne ljepote Zlatnog otoka (kako Krku tepaju još od Antike) ili uživati u degustaciji lokalnih proizvoda. Da je ovaj otok uistinu raj za bicikliste potvrđuje Epic Rides Hrvatska. To je serija organiziranih biciklističkih događanja kojima je zadaća popularizacija najatraktivnijih biciklističkih lokacija i staza u Hrvatskoj. Takva jedna će se upravo u gradu Krku održati 7. rujna.

Pješačke ture

Biciklističke i pješačke staze protežu se otokom Krkom u dužini od čak 500 km, što znači bezbroj prilika za aktivan odmor. Mnoge, a k tome i najljepše, u samom su mjestu Punat. Za trkače početnike od Falkensteiner Hotela Park Punat do centra grada Punat kreće kilometar dugačka ruta Falky Startup Punat, dok će iskusniji trkači odabrati najdužu, 14 km dugačku Falky Two Towns Run, koja će ih odvesti sve do grada Krka i natrag.

Besplatna joga

Turistička zajednica Grada Krka, u suradnji s Infinity Sportom, i ove godine svojim stanovnicima i posjetiteljima omogućuje besplatne treninge joge. Dva puta tjedno sve do 12. rujna, utrkom i četvrtkom od 8 do 9 sati, uz vodstvo licencirane joga instruktorice Svjetlane Vrkljan Radovčić. Započnite dan harmoničnim vježbama disanja, istezanja, kombinacijom body-mind yoga programa uz prekrasan pogled na more! Mjesto susreta je Activity Centar Krk – vježbalište na otvorenom Dražica.

Centar dobre zabave

A što je ljeto bez dobrih koncerata? Krk će ovog ljeta biti centar zabave. Od 500-tog Krčkog sajma, koji će na rivi u Krku ugostiti Petra Grašu, Parni Valjak i Gipsy Kingse, do jazz večeri – jednostavno je teško nabrojati sva glazbena događanja diljem otoka, no ono što svi najviše iščekuju svakako je koncert Baby Lasagne. Njegov „Rim Tim Tagi Dim“ odzvanjat će plažom Medane u Puntu 27. srpnja. Na istom mjestu, tjedan dana ranije (20. srpnja), nastupit će Konstrakta, a 19. srpnja i Urban. Više o ljetnim koncertima na Krku, saznajte ovdje.

Raj za jedriličare

Krčki akvatorij je idealan za mnoge morske sportove, te prepun mirnih uvala i dakako domaćin najbolje jadranske marine Punat. Stoga su brojni jedriličari našli ovdje svoje mjesto. Otok Krk je domaćin mnogobrojnih jedriličarskih natjecanja: od Međunarodne regate krstaša Croatia Cup, preko Krčke regate ili Krčkih jedra. Krčka jedra 2024. na rasporedu su 17. kolovoza, dok će se kup Dubašnice održati u Malinskoj 25. kolovoza. Budući da se na otoku nalazi nekoliko jedriličarskih klubova, ako se do sada niste iskušali u ovom sportu, evo prilike da to sada učinite.

I sam Falkensteiner Hotel Park Punat, uz već spomenute mogućnosti aktivnog odmora, nudi i druge sadržaje za svoje goste. Od kina pod zvijezdama do zajedničkog gledanja Olimpijskih igara ili Thalasso tretmana uz more – u Falkensteineru nema mjesta dosadi!