Jednostavan, ali ukusan kolač koji se vrlo brzo pravi, osvojio je sve one koji su ga probali. Čokoladni tart bez pečenja i miksera odlična je opcija kada imate goste.
Sastojci za čokoladni tart:
300 g mljevenog keksa
150 g otopljenog putera/margarina
6-8 žlica mlijeka
2-4 žlice soka od naranče
200 g mliječne čokolade
200 g cokolade za kuhanje
300 ml slatkog vrhnja
75 g putera/margarina
Postupak:
Na laganoj vatri otopite 150 grama maslaca ili margarina. Nakon što ste ga otopili i malo ohladili, otopljenu smjesu prelijte preko mljevenog keksa, zatim dodajte mlijeko i sok od naranče. Sve dobro izmiješati, te obložiti kalup za tart i oblikovati koru.
Kalup stavite u hladnjak, a dok se biskvit hladi pripremite nadjev.
Na laganoj vatri otopite 75 grama maslaca ili margarina, kao i svu čokoladu, u 300 mililitara slatkog vrhnja. Nakon što se sve otopi i sjedini izvaditi koru iz frižidera i sipati fil.
Ostavite neko vrijeme na sobnoj temperaturi pa stavite u hladnjak. Najbolje bi bilo da odstoji preko noći u frižideru
Pročitajte i recept za brownie cake.