Ukusni popečci s feta sirom, servirani s hummusom i povrćem gotovi za svega pola sata
Bliži se sezona ljetnih godišnjih odmora koja mnogima donosi vječiti problem: noćne more pakiranja odjeće i planiranja obroka u trenutcima kada je zbog ograničenog budžeta svaki euro bitno uštedjeti. Naročito ako ne prakticirate ljetovanje u hotelu ili niste pobornik odlazaka u restorane, pametan popis potrebnog za pripremu jednostavnih, ali zdravih i okrepljujućih obroka, često je teško kreirati.
Kako bi već sada, ali i tijekom godišnjeg odmora, bili spremni za ove izazove donosimo recept za savršene Quick&Easy čevapčiće – ukusne popečke s feta sirom, servirane s hummusom i povrćem gotove za svega pola sata. Druge besplatne recepte preuzmite na poveznici.
Sastojci za 4 osobe:
Za popečke
• 500 g mljevene junetine
• ½ glavice luka, sitno sjeckanog
• 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
• 1 jaje
• 40 g krušnih mrvica
• 1 žlica Kotányi Quick & Easy za ĆEVAPČIĆE
• 100 g feta sira, mrvljenog
Za serviranje
• 200 g hummusa
• 250 g cherry rajčica
• 1 salatni krastavac
• ½ ljubičastog luka
• 100 g feta sira
• Sok ½ limuna
• Svježi kopar, nasjeckan
• Sol i papar, po ukusu
Priprema
- U veću zdjelu dodajte sve sastojke za popečke osim feta sira i dobro ih sjedinite. Na kraju dodajte feta sir i kratko promiješajte. Mokrim rukama oblikujte popečke, oko 20 g smjese za jedan.
- Zagrijte tavu na srednje jaku vatru. Ulijte 1 žličicu ulja, dodajte polovicu popečka i pecite 4 minute sa svake strane. Pečene popečke vadite na pladanj. Ponovite s ostatkom mesa.
- Dok se popečki peku, pripremite povrće. Cherry rajčice operite i narežite na pola. Krastavac prepolovite po dužini i nasjeckajte na komade debljine 3 mm. Ljubičasti luk nasjeckajte na tanke polumjesece. U zdjelu dodajte povrće, mrvljeni feta sir i začinite sokom limuna, koprom, soli i paprom te dobro promiješajte.
- Na pladanj za posluživanje razmažite hummus, dodajte popečke i salatu te poslužite.