Novim električnim ekspres loncem Tefal CY505E možete brzo i jednostavno već za nekoliko minuta pripremiti ukusna jela. Izuzetno je primjeren za studente, vikendaše i sve one koji ne žele puno vremena provesti u kuhinji, a žele ukusan, zdrav i domaći obrok.
Automatski električni ekspres lonac dizajniran je kako bi vam skratio vrijeme koje biste trebali provesti u kuhinji. Umjesto da to vrijeme provodite u kuhinji, možete ga provesti uživajući u društvu svojih prijatelja ili obitelji ili ga pak iskoristiti za nešto drugo, a obrok će se ipak za to vrijeme skuhati u čudotvornom električnom ekspres loncu.
Programi automatskog kuhanja omogućavaju pripremu mnogo vrsta različitih jela. Možemo nabrojati samo neke od njih: kuhana riža, zobene pahuljice, gulaš, grah, govedska juha i još mnoga druga. Tefalov električni ekspres lonac ima programe za kuhanje na pari, prženje, sporo kuhanje ili brzo kuhanja, pečenje i još mnoge druge. Pripremanje svih jela olakšava knjiga recepata koju se dobiva uz kupnju lonca, kao i 25 unaprijed programiranih programa kuhanja.
Inovativna posuda sfernog oblika osigurava idealnu konvekciju topline za ravnomjernije kuhanje, dok postavka ekspres lonca omogućuje skraćenje vremena kuhanja za brzo pripremljena ukusna jela.
Postoji mogućnost kreiranja vlastitih recepata zahvaljujući funkciji “Napravi sam” s podesivim vremenom i temperaturom kuhanja, sa ili bez pritiska pare.
Ovaj praktični, električni ekspres lonac zaokružuju funkcije odgođenog početka kuhanja kao i zadržavanja topline i do 24 sata.
Potpuna sigurnost ovog višenamjenskog ekspres lonca omogućena je zahvaljujući potpuno zabrtvljenom poklopcu za zaključavanje. U paketu s loncem za kuhanje dobiva se lopatica, košara za paru, posuda i mjerna posuda prilagođena potrebama kuhanja ¬¬-prema knjizi recepata.
Recept za Umak Bolognese od govedine za 4 osobe
Vrijeme pripremanja svega 10 minuta
½ žlice maslinovog ulja • 3 komada slanine • 2 srednje velika luka, nasjeckana • 2 češnja češnjaka, zgnječena • oko 500 g mljevene govedine • oko 500 g mljevene svinjetine • 1 mrkva, nasjeckana na kockice • 1 stabljika celera, nasjeckana na kockice • ½ šalice crvenog vina • oko 230 g pirea od rajčice • oko 800 g zgnječene rajčice, ocijeđene • 2 žličice sušenog origana • 2 žličice osušenog bosiljka • sol i papar po ukusu • ½ šalice parmezana • 2 lista lovora
• Odaberite program za prženje (Brown). Pržite maslinovo ulje s govedinom, svinjetinom, slaninom, lukom, mrkvom, celerom i češnjakom dok meso ne posmeđi.
• Lopaticom razgradite sve grudice mesa, zatim dodajte sve preostale sastojke i dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo.
• Odaberite program za kuhanje pod visokim tlakom (Pressure Cook, High) – uklopni sat: 10 minuta.
• Po završetku kuhanja otpustite tlak. Otvorite poklopac.
• Začinite po ukusu, izvadite lovorov list. Poslužite uz dodatak parmezana.