Znamo gdje ćemo provesti vrhunac ovog ljeta

burger

Na Burger festivalu u Puli od 27.7. do 15.8. očekuje vas više od 20 neodoljivih autorskih burgera, osvježavajuće i jedinstvene koktel kreacije te 20 dana savršenog summer vibea tik uz more

Od četvrtka 27. srpnja pa sve do 15. kolovoza pulska Riva postat će nezaobilazna IT destinacija svim gurmanima željnim jedinstvenih kombinacija i novih okusa, te svima koji su u potrazi za savršenim summer vibeom.

Na Rivu će se na 20 dana “usidriti” Burger festival Pula koji je prošle godine u svom premijernom izdanju osvojio nepca i srca više od 94 tisuće posjetitelja. Ove će godine Puležane i sve goste Pule i Istre dočekati s ukupno deset kućica, od kojih je sedam rezervirano za gastronomske delicije u režiji vrhunskih chefova, a tri su posvećene “tekućim pitanjima”.

S više od 20 različitih verzija burgera, pomno odabrani gastro čarobnjaci koji će se boriti za naklonost posjetitelja u Puli su redom: Instutut za burgere by Mate Janković, Chefs burger by Ivan Pažanin, Full Circle by Marko Palfi, 4 Burgers, Beg’s Plant Based, Picnic Mingle & Fun i Istrijanska manjada, a stižu i uvijek inspirirani specijalisti za osvježenja: Gingle Bells, Picnic Craft Bar i Centralni bar koji će ponuditi autorske osvježavajuće ljetne koktele, vrhunska vina, ledeno pivo i sokove.

Organizatori Burger festivala Pula, ekipa iz kreativne agencije Kokoš ili jaje, svojim su entuzijazmom, strašću i iskustvom, Burger festival u osam godina od osnivanja pretvorili u najrelevantniji i najposjećeniji street food festival u regiji koji se iz Zagreba proširio na Pulu, Varaždin i Zadar. Ne valja zaboraviti ni da je njihovo Fuliranje svjetski poznati televizijski kanal CNN Travel dvije godine zaredom istaknuo kao najzanimljivije adventsko događanje u Zagrebu. O golemoj strasti i energiji koju ulažu u razvoj kvalitetne i inovativne street food scene govori i podatak da su ove godine oduševili publiku drugim po redu Pizza Festivalom, te prvim Asian Street Food Festivalom u Zagrebu. Ono čime uvijek nepogrešivo osvajaju posjetitelje diljem Hrvatske prvenstveno je strog odabir izlagača koji moraju biti kvalitetom na razini koja se svake godine podiže stepenicu više. Njihovi festivali jedistveni su i zbog činjenice da na ulicu donose restoransko iskustvo u street food formatu, istovremeno chefovima pružajući pozornicu za kreativna istraživanja, spajanje novih okusa i inovacije.

Na željno očekivanom Burger festivalu u Puli među brojnim inovacijama i kombinacijama koje će osvojiti i najzahtjevnija nepca, izdvajamo pravu poslasticu – Burger od kozica iz zadarske gastronomske radionice Picnic Mingle & Fun. Ovaj burger je iznimno osvježavajuć i predstavlja pravu morsku avanturu za okusne pupoljke. “Počevši od svilenkasto mekog brioche peciva od krumpirovog tijesta, sočanog burgera od kozica koji je pravi sinonim za svježinu mora, preko domaćeg Sriracha mayo umaka do kozjeg sira koji cijeli burger diže na jednu novu razinu svježine – burger od kozica iz Picnic Mingle & Fun je pravi izbor za ljubitelje morskih delicija, ali i one koji žele istražiti nove okuse”, ističu. Osim burgera od kozica u ponudi će imati i dvostruko nagrađivani Blackie burger, Juicy burger, te Snow burger, kao i tri varijante Sweet Potato krumpirića koji su postali pravi hit među ljubiteljima ukusne hrane. No to nije sve iz radionice ovih zaljubljenika u street food. U sklopu Burger festivala u Puli oni će predstaviti Picnic Craft bar i na njemu nevjerojatno osvježavajuća pića od kojih izdvajamo Spring Gin, Summer Gin i Floral Gin.

Svim gurmanima omiljen chef Marko Palfi na Full Circle kućici će se predstaviti s četiri burgera: svojim dobro poznatim klasikom – Smokey D, nagrađivanim Dekadentom, Mediteraneom i vege Beyond burgerom. “Vjerujemo da se najiskrenija reakcija na hranu može dobiti prilikom prvog zalogaja. Zato volimo street food i direktnu komunikaciju s ljudima koji kušaju našu hranu”, ističe Palfi. Ako bismo se morali odlučiti za jedan Palfijev burger, na valu nedavnih oduševljenih reakcija Zadrana na Dekadent kojeg radi od odležane goveđe pljeskavice, Cheddar sira, s umakom s tartufima, grilanim lukom srebrencem i rikulom u brioche pecivu – preporučamo ga svima koji posjete pulsku Rivu tijekom nadolazećeg Burger festivala.

burger

Za naklonost posjetitelja i njihovih okusnih pupoljaka u Puli će se svesrdno boriti i ekipa Instituta za burgere by Mate Janković. Njihov Classic Smokey burger nedavno je u Zadru proglašen pandanom maloj crnoj haljini.“U današnjoj kuhinji jednostavnost je često podcijenjena, no mi vjerujemo kako je uz dobre namirnice upravo ona ključna za dobivanje okusa kojeg nećete tako lako zaboraviti”, ističe Mate koji se iznimno raduje dolasku u Pulu. Osim Smokey burgera, on će u Puli ponuditi još i Pepper Jack i Bacon Jalapeno, ali i jedan novitet koji sprema specijalno za ovu prigodu.

Druženje kraj mora uz slasne burgere s nestrpljenjem očekuje i chef Ivan Pažanin. Poznat je po dalmatinskoj i mediteranskoj kuhinji, a 2020. godine odlučio se okušati i u street foodu kroz Chef’s burger by Ivan Pažanin. Očekivano, vrlo je brzo stekao vojsku obožavatelja. Njegov burger “Crispy Kapula” na prošlogodišnjem pulskom izdanju ponio je laskavu titulu najboljeg hamburgera, a njime su očarani ostali i ovogodišnji posjetitelji u Zadru. Od Ivana doznajemo da će ove godine u Puli ponuditi još i Original Cheese, te također jedan novitet koji sprema specijalno za ovo izdanje te obećaje: “izvrsne domaće namirnice u spoju Mediterana s malo ljutine, što je i inače recept naših burgera”.

Posjetitelje najkvalitetnijeg street food festivala i ove godine na pulskoj Rivi očekuju genijalni 4 Burgers i chef Ivan Goreta sa svojim smash burgerima kojima su nedavno oduševili i zadarsku publiku. Osim što ih rade od domaćeg mesa i povrća hvatskog podrijetla, čar njihovih burgera je u goveđoj pljeskavici koja se pritisne utegom na vrući, ravni roštilj dok se ne formira hrskava, asimetrična pljeskavica koja je iznutra mekana i sočna.“Karakteristike 4Burgersa na koje smo ponosni su: kvaliteta – jer koristimo samo hrvatske proizvode, brzina – budući da je svaki burger gotov za 2-3 minute i ugodna cijena s obzirom na kvalitetu i količinu koja se dobiva”, kažu nam, najavljujući slasna iznenađenja za sve posjetitelje Burger festivala u Puli:

burger

Sigurni smo da će sad već slavni “wow” efekt i na pulskoj Rivi izazvati jedinstvene kreacije koje isključivo od biljnih namirnica spravlja Beg’s Plant Based Street Food. Primjerice u Zadru su se redovito tražile repete upravo za njihov Beg’s Cheese burger kojeg spremaju s Kroštulinim Plant Based Brioche pecivom, Beyond Meat pljeskavicom, Bedda topljivim sirom, BBQ umakom, Honey Mustard Mayo umakom, iceberg salatom, rikulom i rajčicom. Brojni su posjetitelji bili oduševljeni i Beg’s Karlo’s Double Deckerom i Beg’s Hot Summer burgerom. U Puli će Beg’s Plant Based Street Food nastupiti s raznim novitetima, te inovativnom ponudom hrane baziranom na biljnim namirnicama, iznenaditi i očarati nepca čak i najzahtjevnijih gurmana.

Domaće boje na Burger festivalu u Puli brani ekipa iz Istrijanske Manjade koja nudi prave gastro delicije napravljene od istarskih domaćih proizvoda. Istrijanska manjada je koncept nastao od strane Luke Marčete (Marčeta vinarija) i Karla Damijanića (Damijanić destilerija) s jednom zajedničkom crtom, a to je ljubav prema gastronomiji. “Našu ljubav prema vrhunskoj manjadi ukomponirali smo u tri inačice burgera. Osim vrhunske hrane kod nas će te moći kušati i vrhunsko vino Marčeta vinarije te koktele za koje će se pobrinuti barmeni iz našeg tima”, kažu i otkrivaju da će se na Burger festivalu u Puli predstaviti s burgerima Terra Divina, Istrijan i Spicy Chicken. “Posebno smo ponosni na naš Spicy Chicken burger i Teranino Spritz koji će biti pravo osvježenje za nadolazeće ljetne dane.”

Za potpuni doživljaj i posebni summer vibe na pulskoj Rivi pobrinut će se ekipa domaćih DJ-eva s pomno osmišljenim glazbenim programom. Originalno uređena lokacija, uvijek nasmijana lica iskusnih profesionalaca na prepoznatiljivim kućicama, minglanje uz vrhunske delicije i jedinstvene eno i koktel kreacije – sve to uz more i odličnu glazbu – i više su nego valjana pozivnica da svakako svratite na pulsku Rivu već od četvrtka 27. srpnja.

Radno vrijeme festivala je svakoga dana od 16:00 do 01:00 sat, ulaz je besplatan.
Vidimo se na pulskoj Rivi od 27. srpnja do 15. kolovoza, jer everybody loves burgres!

Sve novosti možete svakodnevno doznati na društvenim mrežama Burger festivala- Facebook i Instagram.