Stižu nam premium krafne koje su raj za svako nepce

krafne

Krafne su omiljena poslastica u kojoj već više od tri stoljeća uživaju zaljubljenici u slatko diljem svijeta. Povijest postojanja istih seže do 18. stoljeća, kada se pojavio prvi recept i od tada svakodnevno uveseljavaju milijune na globalnoj razini. Dolaze u raznim oblicima, veličinama i okusima, a mnogima su smještene na samom vrhu popisa najdražih deserta, međuobroka pa čak i doručka. Napravljene od mekog tijesta koje se prži u ulju, obično su zaslađene šećerom u prahu, prelivene raznim glazurama i posipima, punjene najčešće pekmezom pa čokoladom, vanilijom ili drugim kremama. No, kako je vrijeme odmicalo, slastičari su upotpunjavali postojeće recepte inovativnim idejama i samim time očarali vjerne kupce nečim novim.

Budući da se približava vrijeme fašnika, čiji su zaštitni znak upravo spomenute slastice, zagrebačke gastro destinacije zadužene za uživanje u desertima, u svoje su ponude uvrstile iste. Pioniri u osmišljavanju inovativnih primjeraka, slastičarnica Orijent, svake godine izbacuje premium okuse, koji u kratko vrijeme osvoje srca građana i turista grada Zagreba. Teksturom bogato i meko tijesto s dodatkom ruma i limunove korice radi arome, čija je originalna receptura nastala prije više od 80 godina, ponovno je zauzelo mjesto na Orijentovom pultu. Ovogodišnja punjenja kombinacija su božanstvenih okusa koji nepcima pružaju osjećaj bogatstva i punoće prilikom svakog griza.

Orijent krafne

Među četiri veličanstvenih, u ponudi su ponovno i dva okusa koji su prošle godine bili bestselleri. Krafna punjena džemom od malina, božanstvenom kremom od pistacija i posipa od sjeckanih pistacija vratila se kako bi i ove godine osvojila srca zaljubljenika u bobičasto voće i jedan od najpopularnijih orašastih plodova. Tu je i prošlogodišnji favorit u slatko-slanoj kombinaciji koju čine krema od čokolade i slani karamel, idealan za ljubitelje miksa koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Jedan od noviteta koji se nikako ne propušta je veličanstveni spoj domaćeg kikiriki maslaca, kreme od banana i limuna s dodatkom sjeckanih plodova kikirikija na vrhu. Energetsko punjenje ovu slasticu definitivno stavlja na popis idealnog doručka, ali i međuobroka koji djeluje kao pravi afrodizijak. Obožavateljima tropskih okusa želju za slatkim utažit će meka krasotica satkana od bijelog ganachea, upotpunjena kremom od bijele čokolade s prženim bademima i tostiranim kokosom, posuta sjeckanim bademima. Samo jedan griz bit će dovoljan da bogate arome, barem u mislima, znatiželjne odvedu na najljepše pješčane plaže na kojima prevladava miris kokosa.

Orijent krafne

Premium okusi i ove će godine zasigurno postati omiljena poslastica zaljubljenika u slatke deserte. No osim spomenutih, ponuda zagrebačke slastičarnice bit će obogaćena i klasičnim krafnama s marmeladom koje se smatraju vječnim klasikom. Primamljivi novi okusi mogu se isprobati na dobro znanoj adresi, Maksimirska cesta 34.

Foto: Bojan Zibar