Orijent vraća okuse djetinjstva

orijent

Okusi i mirisi djetinjstva žive duboko u svima nama i povremeno bude nostalgiju za bezbrižnim vremenima kojima se rado vraćamo. Posebno urezane u sjećanje su ukusne slastice koje su pravile naše mame i bake. Vječiti klasici iz svijeta slastičarstva i danas žive u našim srcima, a neka od najpopularnijih mjesta na kojima se uživa u najukusnijim desertima svako malo ih vrate u svoju ponudu. Jedno od takvih je i kultna zagrebačka slastičarnica Orijent, koja tradiciju pravljenja slastica njeguje već više od osam desetljeća.

Poznati po tome da svake nove sezone lansiraju novitete s originalnim potpisom, jednom godišnje, točnije u siječnju, u ponudu vraćaju upravo spomenute deserte. Ovogodišnji Retro pult ponovno će omogućiti zaljubljenicima u slatko da se na dobro poznatoj zagrebačkoj lokaciji barem na kratko vrate u najbezbrižnije doba života. Tim povodom, vrijedne ruke slastičara naveliko pripremaju najpoznatije kolače i torte koji su već nekoliko stoljeća raj za nepca zaljubljenicima u slatko diljem svijeta.

Orijent – Jelačić šnita

Zainteresirani će imati prilike uz nove generacije deserata zasladiti se tradicionalnom ruskom slasticom Medovik, čiji su osnovni sastojci med i osvježavajuće korice naranče uz malo kardamoma koji smo dodali kao potpis Orijenta, a da zaokruži cijelu priču. Kako je Medovik prošle godine bio bestseller, odlučili smo napraviti čokoladnu varijantu Medovika, kao Crni Medovik. Noviteti su Jelačić šnite, desertna rapsodija koja zahvaljujući čokoladnom biskvitu i čokoladnoj kremi otvaraju svih šest čula, kao i Boem Kocke koje korama obogaćenim orasima i veličanstvenom kremom od vanilije oduševljavaju svakoga tko ih proba.

Orijent – Medovik

Išleri su pravi izbor svih onih koji ne mogu zamisliti dan bez čokolade, dok su za one željne sočnih i bogatih zalogaja Esterházy, Punč i Sacher torta – idealna prilika da svoj dan upotpune klasicima od kojih zastaje dah. U ponudi je i Doboš torta kao omiljeni desert mađarskih korijena, a pripreme za fašnik su u tijeku pa nam dolaze i noviteti vezano za omiljene poslastice u veljači, a to su krafne. U moru najpoznatijih, svoje mjesto za pultom osigurao je i „kralj Retro pulta“ Zimski sladoled s okusom bezvremenske čokolade, neizbježan i omiljen desert prošlosti kojeg je danas uistinu teško pronaći u ponudi.

Orijent – zimski sladoled

Iako su blagdanski dani obogaćeni raznim gastro specijalitetima zasitili brojne zaljubljenike u slastice, retro ponuda iz Orijenta nikako se ne propušta. Više detalja i informacija nalaze se na službenom Instagram i Facebook profilu slastičarnice Orijent, a vrata svim slatkoljupcima otvorena su na adresi: Maksimirska 34.