Danijela Martinović i Filip Popović predstavljaju glazbu i umjetnost u Boki Kotorskoj

Kulturno – edukativni projekt Putevima bokeljskih Hrvata se nastavlja. Glazbenica Danijela Martinović održat će prvi koncert u Tivtu nakon dugo godina. Susret s brojnim obožavateljima u Crnoj Gori za nju je posebno emotivan. U stominutnom glazbenom programu izvest će hitove iz bogate karijere ali i neke od pjesama iz Boke kotorske. Koncert će se održati na Platou ispred podmornice u Porto Montenegru u nedjelju, 16. lipnja od 20 sati. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Boka kotorska je u mom srcu. Vezana sam uz nju obiteljski. Moja teta je dugo godina bila časna sestra u samostanu u Boki. Ovaj predivan zaljev posjetila sam već nekoliko puta i svaki put otkrivam neke nove ljepote!” – izjavila je Danijela i dodala: “Koncert u Porto Montenegru bit će poseban za sve nas. Nakon dugo vremena imam priliku nastupiti pred crnogorskom publikom. Izvest ćemo neke od najvećih hitova koje sam pjevala u grupi Magazin te iz moje samostalne karijere!”

Koncert Danijele Martinović uvod je u ovogodišnja događanja projekta Putevima bokeljskih Hrvata. Neposredno prije koncerta, u muzeju „Zbirka pomorskog nasljeđa“ u Porto Montenegru bit će otvorena izložba fotografija “Razglednica iz Zagreba” snimatelja i fotografa Filipa Popovića. Ovo je putovanje nešto drugačijim Zagrebom koji do sada nismo imali prilike vidjeti na ovakav način. Fotografije su nastale spontano, iz oka autora, promatrača rodnog grada. Uvode nas u njegov svijet i viđenje prepoznatljivih lokacija i građevina koje su prikazane iz jednog drugog kuta. Izložba se otvara također u nedjelju, 16.6. u 19 sati, a ostaje otvorena deset dana.

Projekt Putevima bokeljskih Hrvata održava se pod supokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića. Partneri projekta su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, Hrvatska bratovština „Bokeljska mornarica 809“ iz Rijeke, a pokrovitelji Grad Zagreb i Gradonačelnik Milan Bandić. Generalni partner je HEP, a partneri su Porto Montenegro, hotel Regent Porto Montenegro te općina Tivat.