Na ZG Park Rock festivalu Psihomodo Pop slavi 40 godina

psihomodo pop

Kultni hrvatski rock bend Psihomodo Pop ove godine slavi 40 godina postojanja. U četrdeset godina neprekidne karijere stane doslovce svašta. Hrvatski Ramonesi ili Stonesi, po načinu života i mindsetu potencijalno imaju i više (ili barem boljeg) životnog iskustva od članova spomenutih bendova. O beskompromisnim, na neki način vječnim dječacima i o tome što je sve sve stalo u njihovih 40 godina puno ćemo saznati iz dokumentarnog filma koji priprema Radislav Jovanov Gonzo upravo povodom velikih 40.

Gobac i ekipa pripremaju i monografiju u čast svih nezaboravnih trenutaka, čak 4 do sad nikad objavljena live albuma i ono najvažnije – novi album. Dok sve što su naumili ne ugleda svjetlo dana, Psihomodo Pop će počastit fanove i Zagreb velikim besplatnim koncertom 17. lipnja u zagrebačkom Parku mladenaca, točno između Trnskog i Sigeta. Naravno, i lokacija ima smisla – u Trnskom se nalazila njihova prva garaža (da bar zidovi imaju uši), a današnji studio im se nalazi u Sigetu, tako da je Park mladenaca bio logičan izbor.

ZG Park Rock festival prvi se put održava ove godine, a u planu je i za svaku iduću godinu, sa Psihićima kao headlinerima i njihovim gostima. Ove godine na pozornicu će stat i bendovi Projekt Trnsko, Donkey Hot i Vinko Ćemeraš i Talvi Tuuli.

Ulaz na ZG Park Rock festival je slobodan, u ponudi će biti i hrana i piće. Na taj dan će i obitelji s djecom moći uživati u festivalu već od 11 sati ujutro. Za one najmanje pobrinut će se animatori, a priprema se i predstava mjuzikl pod nazivom Kad sam imao 15 u izvedbi Osnovne škole Trnsko.

17. lipnja sviramo svoj jubilarni koncert i to baš u Parku mladenaca iz više razloga – mi smo svi iz tog kvarta, ja sam išao u školu u Trnsko, a moj skoro cijeli bend je iz Sigeta. Počeli smo u garažama koje se naslanjaju na Park mladenaca i nekak’ smo uvijek htjeli tam’ napraviti koncert. Konačno dolazi taj dan, ulaz je besplatan jer želimo da dođu SVI “, rekao je najmlađi hrvatski rocker Gobac i pozvao sve u Trnsko!