Festivalska moda i trendovi

festivalska moda

Dok Coachella postavlja visoku ljestvicu s mnoštvom hrabrih izgleda, vidjet ćemo neke od najneobičnijih i najljepših stilova na ovogodišnjim festivalima među višegodišnjim favoritima, no ovaj put s pomakom. Od boemskog heklanja koje otkriva kožu do oštrijih majica s kopčama u ‘Ravercore’ stilu i neonskih izvanzemaljskih dodataka, Zalando dijeli svoj popis vrhunskih trendova koji će ove sezone dominirati festivalskom modom.

OTVORENO PLETIVO
festivalska moda
Festivalska moda

Glavni festivalski stil, pletivo, označava svaku modnu stavku – prozračan (da), šik (da), u trendu (da). Uz Acne Studios, Chloé, Isabel Marant, Marni i druge koji prikazuju kolekcije otvorenog pletiva na modnim pistama za ljeto/siječanj 2023., ovaj boho izgled nadahnut 70-ima može se prigrliti kroz ekstra eksponirajuće haljine, komplete, kratke majice s traperom, upotpunjene kaubojskim čizmama do koljena.

ULTIMATIVNA FUNKCIONALNOST
festivalska moda
Festivalska moda

Savršene za rave po kiši, Gorpcore jakne su i moderan i funkcionalan izbor za one koji idu na festivale u zemlje koje nisu tako sretne s vremenom. Hlače širokih nogavica, flis, baloneri i cipele za planinarenje koje su se nekada povezivale isključivo sa sportovima na otvorenom, sada su glavni dio svakodnevne odjeće i odjeće za zabave, zbog promjene u potražnji potrošača za udobnošću od pandemije. Givenchy, Versace, Diesel i Andreadamo samo su neki od dizajnera koji su izložili funkcionalne lookove u svojim kolekcijama za S/S 2023.

SJAJ
festivalska moda
Festivalska moda

Nakon što je Halle Bailey zaslijepila mnoge svojom plavom haljinom u obliku sirene na nedavnoj premijeri filma Mala sirena, očekujemo da ćemo na ovogodišnjim festivalima vidjeti zasljepljujuće odvažne i sjajne odjevne kombinacije. Razmišljajte o svijetlim, asimetričnim topovima i haljinama, odvažnim hlačama i šljokicama. Vječni favorit za zabave, šljokice su bile veliki trend sezone S/S 2023. u svim segmentima, a Fendi, Tom Ford, Valentino i Chloé izložili su kolekcije koje su svjetlucale cijelom modnom pistom.

LJETNE MINI SUKNJE
festivalska moda
Festivalska moda

Potaknuta potrebom za svime što je vezano uz Y2K, mini suknja s niskim strukom i dalje će ostati relevantna ove godine – bilo da je uska za elekantnu siluetu ili nabrana kopčom – kratki porub je u trendu. Za one koji žele praktičniji festivalski stil, mini hlače će biti dobar odabir. Na Coachelli nije nedostajalo kratkih hlačica uz Blackpink, Latto i Storm Reid koje su oduševile svojim stilom.

RAVERCORE
festivalska moda
Festivalska moda

Grupa onih koji tulumarenje ne shvaćaju olako – berlinska rave estetika moći će se vidjeti na festivalima diljem Europe, posebno onima s EDM line-upom poput Tomorrowlanda. Zamislite wet look i mrežaste krojeve u kombinaciji sa brzim naočalama i debelim čizmama. Pod utjecajem stila Y2K i utjecajnih DJ-a kao što je Stella Bossi koja je bila domaćin afterpartyja Milanskog tjedna mode, Ravercore će biti popularan izgled.

MAKSIMALISTIČKI DODACI
Festivalska moda

Dok će odjeća biti odvažna, odgovarajući maksimalistički dodaci imat će vlastiti glas, dodajući dodatnu dimenziju odvažnom izgledu. Obratite pažnju na debele srebrne ogrlice i narukvice, teksturirane torbe, hiper-sjajne šešire i koržaže s cvijećem. Kao što su izlagali mnogi dizajneri tijekom Pariškog tjedna mode, uključujući Off-White i Ricka Owensa – također očekujemo vidjeti dodatke inspirirane vanzemaljcima, kao što su izvanzemaljske naušnice, ukomponirane u oštriji izgled.

POSEBNE ČIZME
Festivalska moda

Zauzimajući glavno mjesto, posebne čizme spojit će ultimativni festivalski outfit – gležnjače, čizme do bedra ili do koljena nadahnute Zendayom – sve su dobrodošle. Kaubojske čizme su glavne kada je u pitanju festivalski stil, ali drugi stilovi koje ćemo vidjeti su print pitona, metalik i bijela boja.

Slike proizvoda su sa Zalanda