Na Platku održana 6. škola u prirodi

škola u prirodi

Na Platku, omiljenom planinarskom izletištu Primorsko-goranske županije, 110 mališana sudjelovalo je u još jednoj školi u prirodi u sklopu projekta Mali heroji. Projekt se provodi drugu godinu zaredom, a ovo je šesta edukativno – interaktivna radionica u suradnji Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Prostrana livada ispod Velikog doma Platak ove je subote poslužila kao lokacija na kojoj su hrabri i neumorni članovi HGSS-a kroz 5 edukativno-interaktivnih radionica prenijeli dio svojeg znanja i iskustva na 110 mališana u dobi od 6 do 12 godina. Veliki su humanitarci tako ove djevojčice i dječake upoznali s osnovama gorskog spašavanja te potragama i ulogama potražnih pasa. Uz malu školu prve pomoći, mališani su prošli i radionicu s nosilima te uživali u spuštanju na tirolskoj prečnici (žičari). Po završetku HGSS-ove obuke, dobili su i diplome o uspješno završenoj radionici „Mali heroji”.

Današnji event na Platku je ukupno 6. školica u prirodi u organizaciji Lidla i HGSS-a. Tijekom dvogodišnje suradnje, bili smo u Parku prirode Papuk, dvaput na Sljemenu, u Starigradu-Paklenici i na Japetiću. Projekt je jako popularan među djecom i roditeljima i izuzetno nam je drago da bilježi veliki interes u svim dijelovima Hrvatske. Nakon ovog druženja u Primorsko-goranskoj županiji, ostala nam je još jedna proljetna radionica. U subotu, 3. 6., idemo na najjužniju lokaciju – družimo se u splitskom parku Zvončac.“ – izjavila je Lana Jugo, voditeljica Odjela odnosa s javnošću Lidla Hrvatska.

Peta je ovo godina suradnje Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja, a projekt „Mali heroji“, pokrenut prošle godine, stekao je veliku popularnost te se pokazao kao pravi doživljaj za one najmlađe i njihove roditelje.

Priroda je u dobrim rukama, kad su nove generacije spremne pomoći. Njima u nasljeđe ostaju hrvatske prirodne ljepote i oni to dobro znaju. Oni su – mali heroji!