Pametni satovi na svemirskoj misiji Polaris Dawn

Polaris Dawn

Garmin pametni satovi igrat će važnu ulogu u nadolazećem ljudskom svemirskom letu Polaris Dawn, s vrlo preciznim zdravstvenim podacima prikupljenim od fēnix 7 avanturističkih satova koji pružaju 24/7 uvid u utjecaj svemirskih putovanja na ljudsko tijelo. Tijekom petodnevne misije lansiranja iz rakete SpaceX Falcon 9 u NASA-inom svemirskom centru Kennedy na Floridi, istraživači će kontinuirano pratiti i prikupljati biometrijske podatke članova posade poput otkucaja srca, pulsne oksimetrije i obrazaca spavanja— sve s jednim punjenjem baterije.

Translacijski istraživački institut za Zdravlje u svemiru (TRISH) na Medicinskom fakultetu Baylor podupire zdravstvena i biomedicinska istraživanja na povijesnoj misiji Polaris Dawn, koja će pokušati doseći najvišu Zemljinu orbitu u kojoj su ikad letjeli ljudi i dovršiti prvu komercijalnu svemirsku šetnju. Posada Polaris Dawn i TRISH tim odabrali su Garmin pametne satove za misiju zbog njihovog dugog trajanja baterije, robusne izdržljivosti i opsežnog paketa funkcija cjelodnevnog praćenja zdravlja.

SpaceX-ova raketa Falcon 9 lansirat će posadu Polaris Dawn na svemirskoj letjelici Dragon iz NASA-inog svemirskog centra Kennedy u Cape Canaveralu, FL kasnije 2023. godine.

Garmin Health pruža prilagođena poslovna rješenja za tvrtke koje iskorištavaju opsežni portfelj Garmin nosivih uređaja i visokokvalitetne podatke senzora za aplikacije na tržištima korporativnog wellnessa, zdravlja stanovništva i praćenja pacijenata. Garmin Health API omogućuje trećim stranama da zatraže od korisnika da dijele svoje podatke u skladu s njihovim posebnim pravilima o privatnosti. Kao dio globalne tvrtke koja dizajnira, proizvodi i isporučuje proizvode širom svijeta, Garmin Health podržava potrebe svojih kupaca u trgovini i logistici, omogućujući tvrtkama da se povećaju s jednim pouzdanim dobavljačem.