Seks fantazije – urnebesna francuska romantična komedija

seks fantazije

Seks fantazije šest parova, šest varijacija o žudnji, ljubavi… i skrivenim fantazijama,s glumačkim divama Monicom Bellucci i Carole Bouquet

Suočeni s vlastitim seksualnim fantazijama, šest parova pokušava istražiti skrivene strane svojih intimnih života. Bez obzira osjećaju li ovi parovi seksualnu represiju ili, pak, upražnajavaju vlastite fantazije, bez obzira dijele li ih jedni s drugima ili ih drže u tajnosti, svi oni u konačnici traže istu stvar: sreću, kako za sebe, tako i za svog partnera ili partnericu.

Nova neobična komedija braće Stéphanea i Davida Foenkinosa, prije svega je glumački tour-de-force koji odreda čine neponovljive Monica Bellucci i Carole Bouquet, Nicolas Bedos, Denis Podalydès, Karin Viard, Jean-Paul Rouve, kao i sjajna kanadska glumica Suzanne Clément, u ulozi krajnje duhovite i u ljubavnim igricama vješte Louise Lebrun. Nikad vulgaran, zločesti humor braće Foenkinos utemeljen je na 250 fantazija koje su ova dvojica filmaša katalogizirali te na osnovu istih napisali priču filma koji zagovara slobodu prihvaćanja naših najluđih, najtajnijih želja.

Stéphane Foenkinos francuski je redatelj, autor i casting menadžer. Od 1997. surađivao je na preko šezdeset igranih filmova, među ostalima, s legendarnim redateljima poput Jean-Luca Godarda, Jacquesa Doillona, Francoisa Ozona, Claudea Chabrola, Roberta Zemeckisa, Terrencea Malicka i Woodyja Allena. Ohrabreni od strane Jacquesa Doillona da rade zajedno, braća Feonkinos napisala su i režirala kratki film „Une historie de pieds“ (2005.) koji osvaja brojne nagrade. Godine 2011. adaptirali su roman Davida Foenkinosa „La Delicatesse“ u filmski hit u kojem su glavne uloge ostvarili Audrey Tautou i Francois Damiens. Film Seks fantazije je nominiran za dvije prestižne nagrade Cesar te prikazan u preko 35 zemalja svijeta. David Foenkinos francuski je autor i scenarist. Studirao je književnost i glazbu u Parizu. Godine 2014. nagrađen je nagradom Renaudot za roman “Charlotte”.

SEKS FANTAZIJE od 8.12. u kinima! 

Kino najavu pogledajte ovdje.