Nepredvidiva priroda kao najveći izazov vrhunskih sportaša

Na rubu nepoznatog

Najbolji sportaši svijeta znaju da je tanka granica između pobjede i poraza, ali i koliko je važna motivacija u trenucima kad jedini izlaz vide u odustajanju. Oscarom nagrađeni izvršni producenti E. Chai Vasarhelyi i Jimmy Chin, ujedno i bračni par, na National Geographic donose novi serijal „Na rubu nepoznatog sa Jimmy Chinom“. Kroz desetak intervjua, popraćenih arhivskim snimkama, Jimmyju će svjetski poznati sportaši ispričati sve o izazovima s kojima su se susretali na trnovitom putu do slave.

Osim što je skijaš i alpinist, Chin je i National Geographic Explorer koji je u posljednjih 20 godina vodio, ali i surađivao na alpinističkim i skijaškim izletima na svih sedam kontinenata. On je ujedno i prvi te jedini Amerikanac koji se na skijama spustio s vrha Mount Everesta. Kao fotograf National Geographica dokumentirao je podvige nekih od najboljih svjetskih istraživača, pustolova i sportaša, često u najsurovijim zamislivim okruženjima.

Na rubu nepoznatog sa Jimmy Chinom“ gledateljima otkriva kako sportaši ustraju kada su oči u oči s najvećim životnim i profesionalnim izazovima. Mnogi od njih morali su se suočiti s vlastitim strahovima, gubitkom voljenih osoba i često nemilosrdnom prirodom.

Iskustva profesionalnih sportaša gledamo na National Geographicu od 23. studenog, srijedom u 22:05.