Rapsodija okusa u staklenki punoj voća

Jagode, borovnice, maline, marelice… U ovo rano ljetno vrijeme priroda se pobrinula da nam pruži mnoštvo voća pa gotovo da nema osobe koja za sebe ne može pronaći barem neku voćku u kojoj će uživati. S tržnicama i trgovinama prepunima šarenog i ukusnog voća počela je i priprema zimnica. Iako se čini kao daleka budućnost, jesensko i zimsko vrijeme, kad ćemo s guštom otvarati staklenke najfinijih džemova će zapravo doći vrlo brzo. Zato je ovo idealno vrijeme njihovu za pripremu. Uostalom, tko kaže da se, na primjer, fini džem od jagoda ne može jesti i sada?

Do džema nikad brže i lakše
Iako pripremu džemova i marmelada tradicionalno vežemo za naše bake jer vjerujemo da ono zahtjeva dugu pripremu i posebnu kulinarsku vještinu, zahvaljujući Dr. Oetker proizvodima za konzerviranje poput Džemfixa, priprema zimnica doista nije komplicirana. Potrebno je samo malo dobre volje da uz pravilno slijeđenje uputa za svega nekoliko minuta pripremite staklenke pune najfinijih džemova. Prirodni voćni pektin, odnosno biljno sredstvo za želiranje koje se dobiva iz jabuka i citrusa, a koje se nalazi u Dr. Oetker Džemfix Super Plus 4:1 omogućuje vam da skratite dugotrajni postupak kuhanja na svega tri minute. Na taj se način voće ne razgrađuje, čime se čuvaju vrijedni vitamini i izvorni okus voća. Dr. Oetker Džemfix Super Plus 4:1 štedi šećer, odnosno za jedan kilogram voća potrebno je samo 250 g šećera. Ako želite pripremiti džem bez dodanog šećera, možete ga pripremiti uz Dr. Oetker Sweet Zero, sladila na bazi eritritola koje ne sadrži kalorije. Time će vaši džemovi biti pripremljeni jednostavno i brzo te će ujedno biti i zdraviji, ali i dalje fini za prste polizati.

Priprema slatke zimnice bit će još slađa ako imate vlastito voće pa se branje plodova i kuhanje džemova može pretvoriti u obiteljsku zanimaciju koja će s godinama postati divna tradicija, a najmlađim članovima obitelji omiljena obiteljska uspomena. S druge pak strane, Džemfix asortiman olakšat će pripremu zimnice i onima koji se prvi put žele okušati u tome. Dr. Oetker proizvodi su savršen pomagač za pripremu pa ćete vrlo brzo dobiti džem kakav je i vaša baka nekad pripremala.

Za džem kao kod bake tu su Dr. Oetker naljepnice i etikete
Da bi doživljaj bio potpun, Dr. Oetker je razmišljao o svakoj sitnici. Tako na njihovom webshopu možete preuzeti naljepnice i etikete u obliku srca na koje možete zlatnim markerom napisati o kojem proizvodu se radi te ih zalijepiti na staklenku kako kasnije ne biste imali dvojbi koji okus birate. Osim što su praktične, naljepnice i etikete su vizualno atraktivne. Tako pripremljena staklenka bit će savršen poklon za obiteljska okupljanja, kavu kod prijateljice ili poklon za useljenje u novi stan. Dr. Oetker na svom webshopu nudi i razna pomagala za pripremu domaće zimnice poputširokog lijevka za marmelade, hvataljke za vruće staklenke ili izbacivača za koštice.

Ako vam se čini da bi neki od ovih proizvoda mogao biti poklon za osobu koja uživa u pripremi zimnice, paket je moguće poslati na drugi kraj Hrvatske, a Dr. Oetker za sve pakete u vrijednosti iznad 150 kuna nudi besplatnu dostavu.

Zanima vas koliko dugo trebate držati staklenku džema naopačke nakon što ga napravite? Zašto trebate skidati pjenu s džema? Kako spriječiti da džem promjeni boju? Odgovore na ta, ali i brojna druga pitanja o pripremi džemova i marmelada možete pronaći na web stranici www.oetker.hr gdje vas čekaju i dodatne informacije koje će vam poslužiti kao inspiracija za pripremu zimnice. Zanimljivi recepti, kalendar dozrijevanja voća, popis blagodati koje voće ima za vaše zdravlje… dio su bogatog sadržaja na web stranici koji će vas zasigurno zainteresirati za pripremu najslasnijih staklenki slatkog užitka.