Počelo osmo izdanje Midsummer Scene Festivala

Čarobni Lovrjenac na trenutak je postao Verona i jedna od najljepših pozornica svijeta. Dugo očekivana premijera „Romea i Julije“ Williama Shakespearea oduševila je posjetitelje te najavila sadržajno bogato osmo izdanje Midsummer Scene Festivala. Predstava se izvodi svake večeri u 21.30 sati sve do 3. srpnja, dok sam Festival traje do 5. srpnja.

Glumački cast koji predvode Georgia Christodoulou kao Julija te Jordan McKenzie kao Romeo izvrsno su utjelovili najpoznatiji ljubavni par svih vremena. Izvrsna svjetlosna igra i akustični prostor tvrđave Lovrjenac dodatna su inspiracija i za cast u kojem su još Thomas Michaelson, Karren Winchester, Robert Rickman, Amanda Osborne, Mark Elstob te Leo Elso. Redatelj je Sean Aita koji je ovog puta u predstavu unio promjene koje daju dinamiku i pojačavaju emotivni dojam. Ova ljubavna tragedija svakog puta iznova oduševljava i propitkuje emocije gledatelja.

Na premijeri su uživali i glumica Perica Martinović, bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, producentice Festivala Darija Mikulandra Žanetić i Jelena Maržić, bivša saborska zastupnica Sanja Putica, ravnatelj kazališta Marina Držića Paolo Tišljarić i brojni drugi.

Festival nastavlja i izvrsnu suradnju s Kazalištem Marina Držića te će se za vrijeme njegovog trajanja prikazati najnovija uspješna predstava ansambla KMD koju čeka gostovanje na međunarodnim festivalima. Radi se o djelu “Hamlet-evidencija zločina jedne monarhije”, adaptacija Tibora Hrs Pandura i Livije Pandur prema tekstu B.M. Koltesa i W. Shakespearea u režiji Livije Pandur koje će biti izvedeno 27. lipnja u 21 sat.

U glazbenom dijelu programa nastupit će pijanistica Antonija Pacek čijim koncertom ćemo obilježiti 750 godina Dubrovačkog statuta, a tu je i spektakularni glazbeno scenski projekt koji je na rasporedu 4. srpnja u 9.30 sati uz Klapu Kaše naziva “Millions of Strange Shadows”, što je ujedno svjetska praizvedba uglazbljenih Shakespearovih soneta na engleskom jeziku autora Vicka Dragojevića.

Festival će zatvoriti prošlogodišnja uspješnica – predstava “A Poor Player” (Bijedan glumac) 5. srpnja u 21.30 sati, monodrama s elementima farse koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju. Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

Više informacija o ovogodišnjem Festivalu možete pronaći na: www.midsummer-scene.com.