Ne sviđa vam se više tetovaža? Uklonite je!

Neželjena tetovaža, nešto je što može stvoriti osjećaj frustracije, nezadovoljstva, čak i srama, a do sada se na njihovo uklanjanje moralo odlaziti čak i do Sjedinjenih Američkih Država ili Dubaija. Riječ je o jednom od estetskih zahvata, koji je na “zlu glasu” kao vrlo bolan i neefikasan.

Sada, zahvaljujući najnovijoj i trenutno najboljoj tehnologiji na svijetu, takvi strahovi postaju prošlost, a dobra vijest je da nam je dostupna i u Zagrebu, ekskluzivno u Poliklinici Milojević. Blogerica i influenserica Ella Dvornik među prvima je u Hrvatskoj, upravo u Poliklinici Milojević, uklonila tetovažu na leđima uz pomoć Lumenis PiQo4 lasera.

PiQo4 revolucionarna je nova tehnologija, odobrena od strane FDA za uklanjanje benignih pigmentiranih lezija poput melazme, uklanjanje tetovaža i obnavljanje kože.

Pružajući trostruku vršnu snagu od starijih lasera, Lumenis PiQo4 omogućuje liječnicima rad s 15 mm u odnosu na veličinu točke od 2 do 4 mm, što značajno ubrzava vrijeme liječenja. Prosječna tetovaža može se tretirati za 30 sekundi ili manje. Štoviše, valne duljine 1064 nm i pikosekundni laserski impulsi sigurni su i učinkoviti za maslinaste ili tamnije tipove kože, dok su ostali sustavi ograničeni na svjetlije tipove .

Kako svaka boja pigmenta apsorbira određenu valnu duljinu, Lumenis PiQo4 nudi četiri valne duljine kako bi tretirao najširi raspon boja pigmenta/tetovaža, na najširem rasponu tipova kože. Njegove četiri valne duljine – 1064 nm, 532 nm, 650 nm i 585 nm – ciljaju na devet najčešće korištenih boja tetovaža u rasponu od svijetlo narančaste do tamno crne, dakle crnu, plavu, crvenu, ljubičastu, zelenu i žutu.

Tretmani traju svega par minuta, čak i kada se radi o relativno velikim tetovažama, a osjećaj boli, uz lokalnu anesteziju u vidu kreme ili lokalne anestezije koja se nanosi prije samog tretmana, sveden je na minimum.

Ovisno o veličini tetovaže i intenzitetu pigmenta potrebno je nekoliko tretmana za potpuno uklanjanje tetovaže. Ono što je također prednost PiQo4 tehnologije, jest da uklanja i neprofesionalne tetovaže, što prijašnjim tehnologijama nije bilo moguće. Lumenis PiQo4 je revolucionarno rješenje koje nudi novi pristup za sveobuhvatno obnavljanje kože, temeljeno na fotoakustičkoj energiji.

Sada je rješenje za toniranje PiQo4 postalo još svestranije sa svojim novim PicoFractional tretmanom, koji nudi pomlađivanje kože uz poboljšanu neokologenezu i nula zastoja. PicoFractional, djelujući na kolagen i elastin djeluje na pomlađivanje kože i uklanjanje bora, uklanjanje ožiljaka, te popravlja kožu oštećenu suncem. Potrebna su 3 tretmana, svaki u razmaku od 4 tjedna, a oporavak je minimalan u vidu blagog crvenila kože koje brzo prolazi.

Tretman koji je odsad također dostupan u Poliklinici Milojević, a izvodi se uz pomoć Lumenis PiQo4 uređaja je Hollywood Carbon Peel. Navedeni tretman ime je dobio zbog svoje popularnosti među holivudskim zvijezdama, što ne čudi, budući da nakon nanošenja crne karbon maske i uklanjanja iste laserom, ten ostaje besprijekoran, poput porculana.