Julius Meinl predstavio tekuće zlato u šalici

Desetljećima stara, a sada unaprijeđena tajna obiteljska receptura, najviši standardi, najbolji sastojci, bečka estetika i vrhunska aroma – luksuzna Julius Meinl 1862 Vienna garantira savršenstvo u šalici kave! Da je riječ o izvrsnoj mješavini svjedoči i nagrada Superior Taste Award s tri zvjezdice International Taste Instituta. To je ujedno i najznačajnija nagrada ovog prestižnog instituta, koja predstavlja standard za superioran okus i dosljednu kvalitetu! A priznanja se samo nižu. Nedavno je prestižni talijanski vodič za kavu Camaleonte 1862 Vienna kavi dodijelio nagradu za najbolji espresso od 100% arabike u Italiji.

Vrhunska zrna tamno pržene 100% arabike, koja dolaze iz Istočne Afrike i Južne Amerike, donose luksuzno iskustvo okusa obogaćeno aromama lješnjaka, karamele i slada. U Zagrebačkom hotelu Esplanade, koji je 1925. izgrađen za putnike Orient Expressa i dugogodišnji je partner tvrtke Julius Meinl, predstavljen je poboljšani holistički koncept 1862 Vienna kave. Taj koncept seže mnogo dalje od visokokvalitetne mješavine, a ugostiteljima omogućuje da ponude vrhunsko iskustvo ispijanja kave.

Savršenstvo u šalici kave
Proces kojim je ova kava dovedena do savršenstva sastoji se od stručnog biranja i pažljivog prženja zrna arabike, koja su zatim hermetički skladištena u takozvanom „Aroma Fezu“, kako bi zadržala svoj okus do trenutka posluživanja. Precizna vaga ugrađena u posebno dizajnirani mlinac Fiorenzato F83 xgi omogućava konstantnu preciznost doziranja kave. Cjelokupno iskustvo zaokružuje Rancillio Classe 20 aparat za kavu, savršeno prilagođen 1862 Vienna kavi. Završni dodir je posluživanje. Ovo tekuće zlato poslužuje se u kultnoj crno-zlatnoj 1862 dizajnerskoj šalici, koju je kreirao talijanski dizajner i arhitekt Matteo Thun.

Najveći izazov u stvaranju top premium kave je rad s najfinijom arabikom jer je njeno zrno vrlo osjetljivo te je potrebno odabrati ona koja zajedno čine konzistentno balansiranu mješavinu, a to je upravo ono što Julius Meinl 1862 Vienna nudi, naglasili su predstavnici tvrtke.

Kada neumorno tragaš za perfekcijom, svaki korak u lancu, od zrna do šalice mora biti savršen. Usuđujem se 1862 Vienna zvati „tekućim zlatom“, jer je svaki korak u kreaciji ovog koncepta doveden do savršenstva. U pitanju je legendarni proizvod tvrtke Julius Meinl, a spomen Beča u nazivu podsjeća na tradiciju bečke kavane, zbog koje se brand Julius Meinl razlikuje od ostalih“, rekla je Andreea Postolache, Global Product and Innovation Director.

Iza ovog luksuznog koncepta nalazi se strastveni rad pet generacija obitelji Meinl te nastojanje da se industriju kave učini što održivijom. A za ljubitelje vrhunske kave – jedinstveno iskustvo za posebne trenutke!