Gdje biste proveli godišnji odmor – Pariz, Istanbul ili Rio de Janeiro ?

Temperature rastu, a s njima raste i naša želja za odlaskom na godišnji odmor. Ove je godine izbor (pro)ljetnih destinacija poprilično jasan – Pariz, Istanbul i Rio de Janeiro ulaze u najuži odabir mnogih. Tri popularne turističke destinacije ujedno su i nazivi za kave iz nove Nespresso World Explorations linije koja je stvorena kako bi dočarala rituale ispijanja kave koji su karakteristični za svako podneblje. Prije nego isplanirate godišnji odmor, predlažemo vam da kušate nove Nespresso okuse koji će vas odvesti na senzorno putovanje u daleke i egzotične dijelove svijeta.

Pariz – grad stvoren za vječne romantike
Eiffelov toranj, pariški café, suknja od tila, prugasta majica i crveni ruž ključni su elementi uspomena na fotografijama onih koji su posjetili grad svjetlosti. Pariz je destinacija stvorena za vječne romantike koji cijene estetiku, ukusnu hranu i kvalitetnu kavu.

Paris Cafe Gourmandise

Poznato je da su miris espresso kave i croissanta, uz modu, umjetnost i arhitekturu, najpoznatiji motivi koji nas asociraju na Pariz. No, jeste li znali da ovaj grad ima kulturu caféa kao nijedan drugi?
Nespresso je tradiciju i duh pariških caféa pohranio u kapsule World Explorations Paris Espresso nježne i uravnotežene kave koja je stvorena za one koji uživaju u svemu što je vintage, romantično i, istovremeno, odvažno. Novi okus svojim izbalansiranim karakterom lagano prženih latinoameričkih Arabika ohrabrenih vijetnamskom Robustom dočarava ugođaj malog pariškog caféa, a delikatna gorčina i note žitarica i citrusa će vas odvesti na pravo malo senzorno putovanje.

Istanbul – mjesto na kojem žive merak i tradicionalna turska kava
Istanbul je grad koji mnogi od milja nazivaju poljupcem Europe i Azije, a koji svaki znatiželjni putnik treba posjetiti. Svatko tko je svjedočio njegovim ljepotama tvrdi da nije ostao ravnodušan zbog čega je ovaj grad idealan za one koji uvijek žele naučiti malo više, uživati malo bolje, isprobati nešto novo i osloboditi svoj avanturistički duh.

Odlučili se posjetiti Plavu džamiju, Aja Sofiju ili Topkapi palaču i nekadašnji harem, nemojte zaboraviti ostaviti vrijeme za poslijepodnevni merak – vrijeme rezervirano za odmor i šalicu kave. Jeste li znali da je 2013. godine UNESCO uvrstio kuhanje turske kave na popis svjetske nematerijalne baštine?

Istanbul Citrus Spice

Gusti, baršunasti karakter Nespresso World Explorations Istanbul Espresso moderno je odavanje počasti toj drevnoj metodi pripreme kave i spoj gorčine i kiselosti, te prženih i voćnih nota. Intenzivan okus ove kave ostavlja samo jednu stvar za poželjeti – slatki okus turskog ratluka. Ova kava odvest će vas u grad na raskrižju drevnih trgovačkih puteva, a Nespresso kapsule bit će vaša avionska karta za merak gdje god se nalazili.

Rio de Janeiro – grad (za one) koji nikad ne spava(ju)
Sam spomen brazilskog Ria mnoge će asocirati na karneval, energične zvukove glazbe, eksploziju boja i neprospavane noći. Grad sambe i dugih pješčanih plaža idealan je za ‘noćne ptice’ koje ne odmaraju niti tijekom dana. Nije ni čudo da je jaka, brazilska kava još jedno obilježje ovog podneblja.

Rio De Janeiro_Espresso_

Ako vam ludi provod u Riu zvuči kao idealan godišnji odmor, onda će World Explorations Rio de Janeiro Espresso biti savršena kava za vas. Egzotičan i baršunast, ovaj Espresso odražava duboko ukorijenjeno naslijeđe Brazila u uzgajanju i ispijanju kave, kao i duh živahnog i živopisnog grada. Složenost mješavine oslikava okuse kava iz cijeloga Brazila pa ćete u samo jednoj kapsuli Nespresso kave pronaći zrna iz okruga Cerrado, regije Espirito Santo, i poznatu sortu Burbon iz regije Minas Gerais. Njihova aroma odvest će vas na karnevale i plaže kao što su Copacabana, Ipanema i Leblon.

Koji god od Nespresso World Explorations okusa odabrali, sigurni smo da će vas odvesti na nezaboravno putovanje tijekom kojeg ćete otkriti rituale ispijanja kave i kulturu grada.