Moslavina – novi hot spot za ljubitelje vina i gurmane

Savršena priroda okupana zelenilom i vrhunska vina najbolja su pozivnica – otkrivamo pet aduta zašto trebate posjetiti kutinski kraj ovoga ljeta

Škrlet, lagano ljetno vino
Cvjetnog mirisa s notama agruma, jabučnog i bobičastog voća te laganim herbalnim notama, škrlet je ugodno, uravnoteženo vino, finih i nenametljivih sortnih okusa. Lagano, ljetno, pitko, otmjeno… Savršeno se sljubljuje s jelima od ribe, ali i onim od crvenog mesa. Njegova svježina pasat će u vrućim ljetnim danima.

Festival vina MoslaVina
U vrhunskim vinima i najboljim škrletima uživalo se prošlog vikenda u Kutini, na tradicionalnom dvodnevnom Festivalu vina MoslaVina. Na jednom od najljepših trgova u Hrvatskoj, uz vođenu degustaciju, predstavila su se nagrađena vina, sjajna mlada, svježa, ali i ona nešto starija, odležana, moćna, iznimnog potencijala.

U kutinskim kletima i vinarijama
Ako ste slučajno propustili ovaj atraktivan vinski festival, prvi slobodan vikend rezervirajte za izlet u Kutinu i Moslavačku vinsku cestu. Boravak u prirodi godi, prošećite uređenim vinogorjima, zavirite u ambijentalne vinske kleti i vinarije poznatih vinara Mikše, Lagena Winery, Košutića, Kašnera, Kleti Romić, Jaram, Jančar… Tamo će vas ponuditi škrletom, ali i moslavcem ili dišećom raninom, autohtonim moslavačkim sortama.

Jeste li kušali šarana na rašljama?
Možda ste ga već negdje jeli, ali će vam u srcu Moslavine odgovorno tvrditi kako je kod njih najbolji. Topi se ustima, posebne je teksture i okusa i dolazi ravno iz Lonjskog polja, Parka prirode koje je najveće mrijestilište šarana. Još je ukusniji sljubljen s kutinskim vinima. Šaran u rašljama otkriće je za gurmane.

Kad se spoje biciklizam i hedonizam
U vinogorja možete i na biciklu. Vinska je ruta sjajan odabir za hedoniste, savršen spoj rekreacije i uživanja. Za strastvene bicikliste, ali i početnike šire područje Kutine nudi kilometre označenih i ucrtanih biciklističkih ruta koje povezuju pitoreskna mjesta i najveće turističke atrakcije. Idealna kombinacija prirode, ruralne arhitekture i industrijske baštine.