Što činiti nakon pronalaska psa u potresom pogođenom području

Zbog potresa mnoge su životinje u Sisačko-moslavačkoj županiji napustile svoje domove. Neke su od kuće pobjegle iz straha, a neke su izgubile krov nad glavom.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba objavilo je upute građanima što činiti nakon pronalaska psa u potresom pogođenom području:

 1. Odvedite psa na očitanje mikročipa najbližem veterinaru:
  Petrinja
  Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 40A
  Mobitel: 098 17 69 532
  Glina
  Adresa: Žrtava Domovinskog rata 60
  Mobitel: 098 599 098
 2. Ako ste očitali podatke o vlasniku psa putem mikročipa, nazovite ga.
  Ako vlasnik može prihvatiti psa, odvedite mu ga.
  Ako to nije moguće ili niste uspjeli stupiti u kontakt s vlasnikom, nazovite Info centar Dumovec na telefon 01 2008 354.
 3. Info centar u suradnji s ostalim djelatnicima Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizirat će prijevoz i smještaj životinje. U suradnji s nadležnim ministarstvom vodi se evidencija nađenih životinja kako bi ih se lakše vratilo vlasnicima kad se za to otvori mogućnost.
 4. Info centar Dumovec nazovite i u slučaju svih dodatnih pitanja ili dvojbi.
 5. U Sklonište možete donijeti hranu i poslastice za pse i mačke s područja pogođenog potresom te se javiti ako ste u mogućnosti privremeno udomiti psa ili mačku.

U sličnu je akciju spašavanja životinja Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba bilo uključeno nakon poplava u županjskoj Posavini.