Vichy slavi 89. rođendan kroz umjetnost i žensku snagu

Vichy ove godine slavi svoj 89. rođendan, a veliku obljetnicu brend je odlučio proslaviti regionalno, ističući važnost umjetnosti. Poput Vichyja, koji već 89 godina kreira bezvremenske proizvode koji čine svakodnevicu ljepšim, i umjetnost u nama budi slične osjećaje. Stoga je Vichy, odlučio podržati odabrane regionalne umjetnice promovirajući njihov rad u vremenima kada je, zbog pandemije, umjetnost gurnuta u drugi plan. Inspiriran kultnim proizvodom Minéral 89 koji slavi ljepotu te snagu kože, Vichy je pozvao odabrane umjetnice da uprizore ljepotu i snagu žene te, nadahnute spomenutom temom, kreiraju umjetničke radove u paleti Minéral 89 boja. Prilikom slavlja 89. godišnjice brenda Vichy će u ljekarnama predstaviti novo, oslikano rođendansko izdanje Minéral 89 proizvoda u crveno-plavoj paleti boja i ekonomičnom limitiranom pakiranju od 75ml.

U posljednjih nekoliko mjeseci, uslijed pandemije i novih okolnosti, promijenio se svaki djelić naših života, a kulturni su sadržaji nezasluženo gurnuti na samo začelje naših prioriteta. No, u ovim turbulentnim i neizvjesnim vremenima, umjetnost nam nesebično otvara vrata u neke “bolje” svjetove, nas tješi, nadahnjuje i raduje, razigrava naš um i navodi nas da, barem na trenutak, odmaknemo misli od stvarnosti. Baš zato, ne smijemo zaboraviti umjetnost i one koji ju stvaraju čineći svijet ljepšim mjestom.

Kreirajući fantastična umjetnička djela, ovom su se projektu odazvale odabrane umetnice iz regije: zagrebačka umjetnica s Hana Tischler čiji se rad svodi na istraživanje ženske raznolikosti i ženstvenosti, riječka slikarica Sanja Jureško koja nadahnuće pronalazi u otkrivanju svih kutaka ljudske svijesti te Jasminka Škalić, diplomirana ekonomistica i slikarica, čije se umjetničko stvaralaštvo prelijeva sa slikarstva na dizajn, interijere, dekoracije… Iz Srbije svoje umjetničke radove na zadanu temu ženske snage predstavila je poznata apstraktna umjetnica Gala Čaki, čiji radovi su predstavljani regionalno, po europskim i dalekim zemljama, zatim Irena Kuzmanović čiji je zaštitni znak akvarel i mlada, talentirana slikarica Tara Rodić koja se već istaknula na umjetničkom nebu. Mineral 89 inspirirao je i slovenske umjetnice, slikaricu Iru Neiro Marušič te nagrađivane ilustratorice Metu Wraber i Alju Horvat.

Tema ženske snage nadahnuta je snagom kože koja već dugi niz godina čini srž popularnog proizvoda Minéral89. Iako sadrži samo 11 sastojaka, Minéral89 jednostavan je i učinkovit. Hijaluronska kiselina pruža zaglađeni i zdraviji izgled kože, a velika raznolikost minerala djeluje kao booster i jača barijeru kože. Iznimno lagan, minimalističke formule, gelaste strukture i s 89% vulkanske vode u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom, Minéral89 savršen je booster za početak dana. Kožu brani od svih nepovoljnih utjecaja, vraća tonus te ju čini blistavijom, punijom i snažnijom. Povodom 89. rođendana Vichyja, pakiranje omiljenog Minéral89 boostera zasjalo je u novom, rođendanskom ruhu u crveno-plavoj paleti boja. Upravo crveno-plave nijanse krase umjetnička djela odabranih umjetnica. U znak podrške i razvoja, Vichy će otkupiti spomenute radove, a ova jedinstvena suradnja svoje će finale doživjeti zajedničkom virtualnom izložbom. Povodom 89. rođendana Vichyja službene će stranice brenda ukrasiti radovi umjetnica iz čitave regije, slaveći umjetnost i žensku snagu te čineći svijet, barem na trenutak, ljepšim mjestom. Svoje oslikano, rođendansko izdanje Minéral89 boostera Vichy zaljubljenice moći će nabaviti na policama odabranih ljekarni u limitiranom izdanju.