Punk Rock Stout iz Pivovare Medvedgrad prati izlazak novog singla Hladnog piva

Nema puno bendova koji imaju istoimeno pivo, a još je manje onih koji imaju pivo nazvano po njihovoj pjesmi. Hladno pivo od danas ima već tri piva koja spadaju u opisanu kategoriju. Nakon Punk Rock Lagera Hladno pivo i naveliko hvaljene IPA-e Konobar, Pivovara Medvedgrad je u suradnji s gajničkim punkerima pripremila Punk Rock Stout Kišna nedjelja, što je ujedno i ime novog singla Hladnog piva snadolazećeg albuma karijere.

Izuzetna nam je čast što smo u društvu bendova kao što je Iron Maiden, AC DC, Motorhead, NOFX, koji također imaju svoja piva. Kako i odgovara singlu kojeg smo predstavili, Kišna nedjelja je tamno pivo, idealno za jesensko, maglovito i kišno vrijeme, dane kada više vremena provodimo u zatvorenim prostorima, čak i kada nismo prisiljeni pandemijom. Nadamo se da će naši obožavatelji podjednako uživati u pivu i singlu“, rekli su članovi Hladnog piva.

Kako možemo i očekivati od stouta, Kišna nedjelja je tamno pivo naglašenih čokoladnih i karamelnih nota s umjerenih 5,3 % alkohola, blage gorčine (31 IBU)i punog, kremastog tijela. Za one koji žele znati više, reći ćemo da je ovaj stoutnalik onima u njihovoj domovini Engleskoj, a korišteni su hmeljevi karakteristični za ovaj stil -Aurora, Savinjski Golding, EastKent Golding.

Autori etikete su poznati od ranije -nagrađivani hrvatski crtač stripova, ilustratori veliki ljubitelj piva Štef Bartolićosmislio je Kišnu nedjelju u pomalo sci-fi okruženju, a njegovu viziju je bojom upotpunila Andrea Knapić.

Spot za pjesmu Kišna nedjelja će biti predstavljen uskoro. Što se tiče piva, Kišna nedjelja je dostupna u Medvedgrad pivnicama, njihovim partnerskim lokalima, svim boljim trgovinama, kao i na shop.pivovara-medvedgrad.hr u 0,5 l bocama, a kako drugačije.Uz Kišnu nedjeljuu webshopu ćete naći još jedno novo pivo –Fantom IPA.